23
sij
2023
Vijesti

ELECTOR

Kategorija House singl/EP godine: domaća imena koja su već osvojila svijet

share

House glazba nastala je u ranim osamdesetima u Chicagu, a od onda je prošla dug put i svijetu glazbe osigurala brojne podžanrove koji su prisutni na plesnim podijima klubova. Svi ti podžanrovi okupljeni su pod jedinstvenom etiketom housea, a drugo izdanje nagrade ELECTOR nagradit će najbolji singl u 2022. godini na dodjeli 1. veljače.

Fikcio Monger, Matroda i Time To Sleep po mišljenju žirija imaju najbolje house trake prošle godine, no samo jedna od njih ide kući okrunjena statuom.

Šibenčanin Mirko Rak na elektroničkoj sceni je poznat pod aliasom Fikcio Monger, a dugogodišnji glazbenik i producent iza sebe ima zavidnu karijeru. Posljednjih godina nastupa kao one man live elektro set, no prije je djelovao kao dio projekta The FogSellers. U kratkom se periodu pozicionirao u sam vrh live izvođača elektronskog glazbenog žanra, a u samostalnoj karijeri ima radikalniji pristup koji se bazira na live izvedbi. Svaki njegov nastup je drugačiji, a singl “After All” za koju je zaradio nominaciju za nagradu ELECTOR objavio je na Valentinovo prošle godine. Pjesmu možete poslušati OVDJE.

Matroda je trenutačno jedan od vodećih hrvatskih glazbenika u čitavome svijetu po broju streamova, a svakom novom trakom pokupi pozamašan broj novih fanova. “Gotta Let You Go” je singl objavljen u veljači prošle godine, a kako su svjetski mediji pisali, radi se o pjesmi kojom je Matroda dokazao da je jedno od najbrže rastućih svjetskih imena kada pričamo o house žanru. Nominiran je i u kategoriji DJ-a godine, a singl “Gotta Let You Go” poslušajte OVDJE.

Prošlogodišnji dobitnik titule New (S)elector godine Time To Sleep ove se godine natječe za najbolji singl u house žanru s pjesmom “Swampy’s Groove”. Time To Sleep, odnosno Karlo Pavlović, dolazi iz Pule i već neko vrijeme oduševljava domaću elektroničku glazbenu scenu svojim izvedbama, ali i produkcijama. Ovaj producent iz Pule inspiriran je raznim žanrovima glazbe, a često ističe kako svira što god mu u tom trenutku paše. Traku “Swampy’s Groove” poslušajte OVDJE.

U tijeku je glasovanje publike u kategoriji DJ godine! Glasuj za svog favorita OVDJE.

Druga dodjela nagrade ELECTOR održat će se 1. veljače 2023. u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, a organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.

Moglo bi Vas zanimati