14
sij
2022
Vijesti

Porin u Osijeku - svečana dodjela održat će se 25. ožujka

Porin 2022.

Porin 2022.

share

Osječko – baranjska županija i grad Osijek bit će domaćini dodjele najvažnije glazbene nagrade Porin. Dodjela, 29. po redu, održat će se 25. ožujka u dvorani Gradski vrt.

Na današnjoj konferenciji za medije nazočili su gradonačelnik grada Osijeka, g. Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije, g. Ivan Anušić, predsjednik Upravnog odbora Porina, g. Frano Đurović i Izvršni direktor Porina, g. Davor Drezga.

Gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog odluke da najuspješnija glazbena imena na proljeće dođu u Osijek: „Ponosni smo što ćemo biti domaćin 29. dodjele Porina, prvi put u Dvorani Gradski vrt. Ova manifestacija od iznimne je važnosti za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, jer doprinosi brendiranju i pozicioniranju Osijeka kao turističke, ali i glazbene destinacije. Svima izražavamo dobrodošlicu”.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić istaknuo je kako su se Osijek i Osječko-baranjska županija dosad pokazali kao kvalitetni domaćini brojnim manifestacijama. „Drago nam je da smo dobili priliku i da zajedno sudjelujemo u realizaciji ovog projekta koji će nam donijeti i vidljivost i turistički potencijal“, rekao je župan Anušić.

U Osijeku nas očekuje odličan glazbeni tjedan uoči dodjele Porina. „Veseli nas da ćemo nakon dvije godine opet doći u dvoranu i da će Porin zaživjeti u onom svjetlu koje i zaslužuje, s vrhunskom produkcijom i najboljim izvođačima, glazbenicima, autorima i producentima. Osim samog Porina, tu će biti i Tjedan Porina, od ponedjeljka do same manifestacije koja će se održati u petak, gdje ćemo imati razna predstavljanja knjiga, koncerte i zabave, u skladu s epidemiološkim mjerama koje će tada biti na snazi”, rekao je Davor Drezga, Izvršni direktor Porina.

Utemeljitelji glazbene nagrade Porin su HDS – Hrvatsko društvo skladateljaHRT – Hrvatska radiotelevizija i HGU – Hrvatska glazbena unija.

Moglo bi Vas zanimati