14
velj
2023
Vijesti

Prvi veliki samostalni koncert: Lu Jakelić ove srijede u Petom kupeu

Lu Jakelić

Lu Jakelić /Igor Huzbašić

share

Ove srijede, 15. veljače, glazbenica i autorica Lu Jakelić u pratnji benda nastupa u zagrebačkom Petom kupeu. Riječ je o njenom prvom velikom samostalnom koncertu do sad, kojim će premijerno uživo predstaviti i aktualni hvaljeni album Šesto čulo, s kojeg se posebno istaknuo singl “Kuća”, nominiran za ovogodišnju glazbenu nagradu Porin.

„Svi se radujemo koncertu. Nakon dva autorska albuma imamo mnogo materijala za odsvirati, a još važnije – imamo i divnu, željnu publiku radi koje radim. Sigurna sam u večer punu dobre glazbe i sve pozivam da podrže priču koju gradim i da se upoznamo na najiskreniji način – onaj uživo”, otkriva Lu Jakelić, koja zajedno s ostatkom benda nestrpljivo iščekuje ovaj nastup.

Svoj drugi po redu studijski album, naslovljen Šesto čulo, objavila je krajem studenog prošle godine, pod okriljem diskografske kuće Croatia Records, te se ubrzo našla na samom vrhu službene top liste prodaje albuma. Izdanje donosi deset pjesama s njenim osebujnim autorskim potpisom, a kao vodeći singlovi predstavljeni su “Zidovi”, “Sjene” i već spomenuti “Kuća”. Upravo je s ovom pjesmom ove godine nominirana i za glazbenu nagradu Porin, u cijenjenoj kategoriji ‘Najbolja ženska vokalna izvedba’.

Za produkciju albuma zaslužan je njen dugogodišnji suradnik Rejhan Okanović, dok je bubnjar Senad Šuta iz Dubioze kolektiv pridonio žešćem zvuku na izdanju, a on će se pridružiti i samom nastupu, kao dio benda s kojim će Lu Jakelić nastupiti u Petom kupeu.

Ovim koncertom u Zagrebu započinje i mini-turneju, u sklopu koje će i u ostatku regije tijekom godine uživo predstaviti aktualni album i svoj rad; nakon nastupa pred zagrebačkom publikom, slijede i do sad potvrđeni koncerti u splitskom Backbaru (24. veljače), šibenskom Azimutu (25. veljače) i riječkom Pogonu kulture (24. ožujka).

Lu Jakelić je već s debitantskim albumom Sve o čemu sam šutjela iz 2019. godine unijela svježinu i novost na domaću glazbenu scenu i oblikovala se u jednu od najperspektivnijih kantautorica nove generacije. Od tada hrabro korača svojim glazbenim putem birajući smjer ispunjen hrabrošću i upornošću. Na tom putovanju ostvarila je priznanja u obliku nominacija za nagrade Porin, Rock&Off i Večernjakova ruža, a prošle godine pridružila se i glazbenim gostima Parnog valjka na njihovom veličanstvenom koncertu Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći…Aki u rasprodanoj pulskoj Areni, te je nastupila i kao predgrupa cijenjenoj regionalnoj glazbenoj umjetnici Konstrakti, na njenom nastupu u Dubrovniku.

Ulaznice za koncert u Petom kupeu u Zagrebu dostupne su u prodaji putem sustava Eventim te na svim njihovim prodajnim mjestima, po pretprodajnoj cijeni od 9,29 EUR.

Organizator koncerta je Baba Production.

Moglo bi Vas zanimati