04
velj
2023
Vijesti plus

Rock&Off – oduševljenje dobitnika i najluđi tulum do kasno u noć

Dobitnici nagrade Rock&Off

Dobitnici nagrade Rock&Off /Matej Grgić

share

Jubilarna, peta dodjela nezavisne novinarske nagrade Rock&Off održana je sinoć u prepunoj Zagrebačkoj Tvornici kulture.

Tidal Pull

Tidal Pull/Matej Grgić

Kategorija Veliki prasak godine mladim nadama, osim same statue i priznanja žirija, i ove godine donosi novčanu nagradu HDS ZAMP-a u iznosu od 1500 eura. Svi nominirani u toj kategoriji ove će godine ići na Rock&Off turneju diljem Hrvatske, a pobjeda je otišla u ruke benda Tidal Pull:

„Očekivanja su bila izrazito skromna. Kao i svi nominirani nadali smo se pobjedi u barem jednoj od tri nominacije. Došli smo se zapravo pokazati i prezentirati. Okušati kako je među svekolikim ljudstvom hrvatske glazbene scene i ovo nam je došlo kao sjekira u med“, rekao nam je u ime benda bubnjar Borna Šućurović.

Dubravko Ivaniš Ripper

Dubravko Ivaniš Ripper/Matej Grgić

U kategoriji Koncertnog izvođača godine upravo su Pips, Chips & Videoclips odnijeli pobjedu. Godina će se pamtiti po njihovom famoznom koncertu na Šalati održanom 10. rujna. Iako je riječ o rujnu i očekivanom toplom vremenu, svatko tko je te večeri bio na Šalati sjećat će se jedino kiše, Pipsa i još više kiše: „To je i moj najkišniji koncert! Kažeš ljubav – upravo je to poanta takvih stvari. Da se ljudi pronađu, spoje i zavole“, rekao je Ripper.

Bad Daughter (Dunja Ercegović)

Bad Daughter (Dunja Ercegović)

Dunja Ercegović, odnosno Bad Daughter osvojila je čak dvije nagrade – za Pop&Off izvođača godine i za Pjesmu godine: „Stvarno nisam očekivala. Svake je godine konkurencija dosta dobra, drago mi je što je žiri glasao za mene. Ove godine možete očekivati album, još koncerata i nadam se da ćemo opravdati sva očekivanja.“

Chui

Chui/Matej Grgić

Album grupe Chui Zagreb Berlin osvojio je nagradu u čak dvije kategorije – Album godine i Jazz&Off. Chuijevci nisu skrivali oduševljenje još jednom u nizu osvojenih Rock&Off nagrada: „Dosta je teška, a i malo smrdi ovaj metal lagano. Vježbali smo danas cijeli dan kako bismo je mogli čvrsto držati u rukama“, našalili su se dečki.

Denis Mujadžić Denyken

Denis Mujadžić Denyken/Matej Grgić

Dojmove je podijelio i producent Denis Mujadžić Denyken, kojemu je dodijeljena Nagrada za životno djelo:

„Definitivno sam odabrao pravi životni poziv. Ja bih i platio da ovo radim. Nemam nikakvih dvojbi, karijera mi je bila kao film koji je proletio izrazito brzo. Srećom su nakon 35 godina rada ostali neki artefakti koji očigledno puno znače ljudima. Neskromno tvrdim da sam bio soundtrack života mnogima feel brije generacije. Jedan dan se probudim i mislim da je moj najbolji album Fred Astaire od Pipsa, dok drugi dan mislim da je Vrijeme je da se krene od Majki. To su dva albuma do kojih mi je izrazito stalo.“ poručio je Denyken.

Jug i Sunčica Perković

Jug i Sunčica Perković/Matej Grgić

Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Anti Perkoviću. Nagradu je obitelji uručila Josipa Lisac: „Ti si zapravo bio jedna privilegirana osoba. Imao si cijeli život kraj sebe najbolju prijateljicu. Glazbu. Koja ti je pomogla da spoznaš svu njenu veličinu, težinu, ljepotu. S izuzetnim zanosom si krenuo na taj put, da što više naučiš i da podjeliš sa drugima“, rekla je Josipa u govoru, nakon čega je uslijedio naemotivniji trenutak večeri kada je nagradu ponosno u zrak digao Antin sin Jug koji je nagradu primio s majkom Sunčicom:  „Tata volim te i ponosan sam na tebe!“

Edo Maajka

Edo Maajka

U kategoriji Rap&Off izvođač godine slavio je Edo Maajka, koji se ovom prigodom našalio: „Nagrada mi znači puno. Već sam proslavio tako da sam izašao sa ženom nakon dva mjeseca neizlaženja. Što više tražiti?“ Najavio nam je kako će ove godine raditi „nešto novo“ te se zahvalio producentima Matku Šašeku Kooleadeu i Slobodanu Veljkoviću Cobyju kao i ostalim suradnicima na albumu Moćno.

Ether

Ether/Matej Grgić

U kategoriji Elektro&Off za izvođačicu godine proglašena je Ether: „Za prošli rođendan sam poželjela završiti album. Završila sam ga i vidi što sam dobila. Sretna sam i spremna raditi još bolje pjesme.“

Djeca!

Djeca!/Matej Grgić

Rock&Off izvođač godine su Djeca!, novi duo domaće rock scene koji već samom pojavom privlači poglede i budi znatiželju. „Sad idemo spavati! A prije spavanja idemo u teretanu! Šalu na stranu, proslavit ćemo sa svakim koga ovdje poznajemo!“

Mirta Klarić i Lana Čulig

Mirta Klarić i Lana Čulig/Matej Grgić

Iskonova nagrada publike pripala je Eni Jurišić i Matiji Cveku: „Odlično! Sretne smo zbog Eni i Matije, ‘ko im je kriv što nisu sami ovdje da pokupe ovu nagradu, ali evo, ima tko hoće! Hvala svima koji slušaju pjesmu, mi smo fanovi od prvog trenutka kad smo čuli pjesmu, drago nam je da je i cijela Hrvatska sluša“, istakule su Lana Čulig i Mirta Klarić iz diskografske kuće Aquarius Records koje su preuzele nagradu u ime Eni i Matije.

 

Moglo bi Vas zanimati