28
srp
2022
Vijesti

Bol na Braču i ove godine postaje središte grafiti kulture – počinje festival Grafitti na Gradele

Graffiti na Gradele

Graffiti na Gradele

share

Festival Graffiti na Gradele ovoga ljeta ulazi u desetu godinu održavanja, a Bol na Braču ponovo postaje centar ulične umjetnosti.

U dva dana domaći i regionalni street art i graffiti umjetnici oslikavat će zidove na Bijeloj kući, popularnoj lokaciji ovog otočkog umjetničkog festivala. Osim crtačkog, ove godine na festivalu je jak i glazbeni lineup, a novost je da se večernji program seli u bolski 585 Club. Muralisti i grafiteri počeli su oslikavati lokacije u Bolu na Braču koji ovih dana postaje centar ulične umjetnosti, a festivalske pripreme su u punom jeku.

Grafitti na Gradele

Vrhunac ljeta u Bolu na Braču

Sunce, more, graffiti i koncerti recept su za stvaranje najboljih ljetnih uspomena. Tako će biti i ove godine od 29. do 30. srpnja kada umjetnost preuzima Brač. Bajkovita lokacija tik uz more, postaje središte ulične umjetnosti i kulisa za doživljaj ljeta u njegovoj punoj snazi. Pripreme za festival su u punom jeku, a grafiteri su već počeli oslikavati napuštenu Bijelu kuću ostavljajući Bolu cjelogodišnju izložbu na otvorenom. Festival počinje u kinu Mediteran već sutra projekcijom videa i fotografija koje su obilježile prethodnih 10 godina festivala.

Snažan crtački i glazbeni lineup

Zidovi u Bolu počeli su dobivati svoja nova umjetnička djela za koja su ovoga puta zaslužni eminentni hrvatski i regionalni umjetnici koje predvode srpski Wuper, Glow iz Bugarske, naša Tea Jurišić uz rezidente festivala Chez 186, Sarme, Casino, Royal, te Senk. Uz napore vrijednih volontera i cijele festivalske ekipe prostor ispred Bijele kuće pretvara se u pravu festivalsku oazu. Nakon cjelodnevnog đira koncertni program seli se u jedan od najboljih klubova na Jadranu, bolski 585 Club. Ondje dolaze trenutno najpopularnija glazbena imena Krankšvester, Mimi Mercedez, z++, Bore Balboa, Grše, Kuku$, Luzeri, Buntai i Krešo Bengalka. Za dnevni glazbeni đir i atmosferu na Bijeloj kući pobrinut će se Dj Tikach, Niki Peducci, Fro ever, Kornet i Trapčaga.

Bogat dnevni program

DJ-i će cijeloga dana na platou Bijele kuće puštati svoje lounge setove, a znatiželjnici će se moći prijaviti na DJ radionicu by DJ Venom koja je primjerena za sve uzraste. Tijekom dana održat će se i graffiti radionica, kao i natjecanje u street basketu, Karlovačko sea race, dance battle te mega popularno Jägermeisterovo natjecanje u skokovima u vodu. Prostor festivala pretvorit će se u graffiti lounge, a svi posjetitelji moći će uživati u druženju uz miris boja dok se ispred njih stvaraju predivni murali.

Graffiti na Gradele

Graffiti na Gradele

Kako doći na Graffiti na gradele?

Redovite linije katamarana za Bol ili trajekta za Supetar i Sumartin voze iz Splita i Makarske. Sam festival smješten je na istočnoj strani, u blizini Dominikanskog samostana u napuštenom kompleksu Bijela kuća. Podno lokacije nalazi se prekrasna šljunčana plaža, a Graffiti na Gradele cijeloga su dana u hladu i nude mnoštvo sadržaja za velike i male. Festivalske ulaznice za večernje koncertno izdanje Graffiti na Gradele Festivala možete kupiti po cijeni od 120 kuna na svim entrio.hr prodajnim mjestima, u Drito baru i Garici u Zagrebu te u Lumer shopu u Splitu. Dnevne ulaznice prodavat će se po cijeni od 80 kuna, a festivalske će na ulazu koštati 140 kuna. Ulaz na sva dnevna događanja, radionice i DJ program na festivalu je besplatan. Sve informacije o festivalu Graffiti na Gradele potražite na Facebooku i Instagramu.

Moglo bi Vas zanimati