24
sij
2022
Vijesti

Rock&Off: iskrenim rockom do kolektivnog imuniteta

Rock&Off

Rock&Off

share

Ovogodišnji nominirani u kategoriji Rock&Off istoimene nagrade su Kensington Lima, Šiza, The Strange, Tús Nua i Urban&4. Tko će u svoju garažu ponijeti statuu pobjednika saznajemo na završnoj dodjeli u zagrebačkoj Tvornici, 5. veljače

Četiri godine nakon objave albuma prvijenca, glazbena kritika smatra da su i novim albumom „Southbound“ Kensington Lima zaslužili nominaciju za Rock&off izvođača godine. Leteći ispod radara, bez prevelikih ambicija, starogradnja ovog benda i dalje drži cijenu…

Da je manje zapravo više, dokazuje duo Šiza koji samo uz bas gitaru i bubanj rade buku kakve se ne bi posramili ni nešto mnogoljudniji bendovi. Sva pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem, a drskost post punka i energija rocka skupila se u deset pjesama njihovog prvog albuma koji je isprve pogodio metu.

Na temeljima Bambi Molestersa, My Buddy Moosea i uz nešto inozemnog iskustva, The Strange su u 2021. nastavili njegu svoje začudne americane i alt.countryja. Shvativši kako je EP mnogo brži medij od standardnog LP formata albuma, The Strange su nam dali nešto da nam prikrate vrijeme do povratka na koncertnu scenu i pravi doživljaj ovog benda.

„Dvije osobe i popriličan miks žanrova“ opis je s Bandcamp stranice Tús Nua koji vas ipak ne može pripremiti za ono što se krije na njihovom drugom albumu, „Nothing personal“. Njihova inside-out perspektiva progovara direktno vašem metabolizmu, usporavajući ga i ubrzavajući ovisno o tempu svake od 9 pjesama s albuma.

„Kod ljudi koji imaju potrebu za stvaranjem, ne postoji povoljno i nepovoljno. Stvara se uvijek i u svim uvjetima“, tim je riječima, na samom početku pandemije, Damir Urban opisao svoje kreativno raspoloženje. Taj tvrdoglavi eskapizam rezultirao je impresivnim dvostrukim albumom „Lipanj, srpanj, kolovoz“ u kojoj je Urban, bez pitanja i dopuštenja, opisao i vaš život. Poslušajte kako ste se proveli i što vas još čeka.

U tijeku je i glasovanje za Iskonovu nagradu publike! Svoj glas može dati svaki zaljubljenik u dobru domaću glazbu od 17. do 31. siječnja i to na Iskonovim stranicama jednom dnevno. U konkurenciji su: Bad Daughter, Eric, Fran Vasilić, Jonathan, Kensington Lima, Mark Mrakovčić, Matej Milošev, Mayales, Miriiam, Pips, Chips & Videoclips, pocket palma, Porto Morto, Šiza, The Gentleman, Urban &4 i z++.

Više o četvrtom izdanju Rock&Off nagrade saznajte na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici i pratite nas 5. veljače uživo iz zagrebačke Tvornice kulture!

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Moglo bi Vas zanimati