24
sij
2022
Vijesti plus

Otkrivamo detalje Zagreb Music Faira – atraktivan glazbeni sajam po prvi puta u Zagrebu

Zagreb Music Fair

Zagreb Music Fair

share

Po prvi puta u Hrvatskoj organizira se veliki sajam novih i rabljenih glazbenih instrumenata, koncertne produkcije, prodaje ploča i CD-a, glazbene produkcije, brojnih radionica i škola light & sounda te škola sviranja glazbenih instrumenata.

Zagreb Music Fair održat će se od 4. do 6. veljače u Hali (Slavonska Avenija 3B) koji će na jednom mjestu okupiti sve proizvođače i distributere glazbenih instrumenata, glazbene opreme, koncertne produkcije i nakladništva.

Glazba u svim njenim aspektima

„U lipnju 2021. godine smo u Tvornici postavili jako uspješnu izložbu pop rock memorabilija. Bio je veliki broj upita publike mogu li kupiti neku gitaru, zvučnik ili ploču, a meni je tada to bilo smiješno. Kada sam malo bolje razmislio, uvidio sam da su ljudi željni jednog takvog događaja gdje bi se na jednom mjestu mogao skupiti veći broj proizvoda iz glazbene industrije, pogotovo ukoliko se nudi prodaja i s akcijskim cijenama“, govori o samoj ideji događaja organizator Dražen Goreta, direktor Tvornice kulture.

„Cilj je Zagreb Music Faira ponuditi domaćoj publici i gostima na jednom mjestu lepezu izlagača iz glazbene branše i to od prodaje instrumenata i audiotehnike pa do ploča, produkcijskih sustava, ulaznica i raznih memorabilije“, dodaje.

Tri dana posjetitelji će moći doživjeti glazbu u svim njenim aspektima. Namijenjen je publici svih dobnih uzrasta, glazbenicima amaterima, profesionalcima, kolekcionarima, ali i ‘običnoj publici’ koja samo želi razgledati što sve glazbena industrija i mediji nude: „Osim samog prodajnog dijela, željeli bismo stvoriti i atmosferu druženja glazbenika te publike, a uz ležernu glazbu u pozadini svaki posjetitelj moći će razgledati kompletnu ponudu koja se sastoji od glazbenih instrumenata, gramofonskih ploča, audio i video komponenti, knjiga o glazbi, glazbenih memorabilija, produkcijskih sustava, ulaznica za koncerte s dodatnim benefitima i dr.“, otkriva Goreta.

Zagreb Music Fair ujedno nudi mogućnost prezentacije za sve tvrtke, od ključnih igrača na tržištu do malih proizvođača, stoga je teško izdvojiti jednu glavnu značajku ovog sajma/festivala: „Imamo zaista neke izloške koji su u vrhu svjetske ponude u kvaliteti (i cijeni). Šira publika će to po prvi puta vidjeti uživo na sajmu“, napominje.

Uživanje u glazbenom vikendu za sve generacije

Ovakav tip događaja po prvi se puta organizira, ne samo u Zagrebu, već i cijeloj Republici Hrvatskoj, ali organizatori se jako dobro nose sa svim izazovima koji su pred njih postavljeni, što zbog pandemije, što zbog svojevrsnog ‘probijanja leda’: „Ovo je prvo izdanje sajma i mnogi izlagači i publika su još malo zbunjeni jer ne znaju što mogu očekivati. Postoje neki dijelovi glazbene industrije u Hrvatskoj koji su tek u povojima i oni se još ne odlučuju za sudjelovanje.

Siguran sam  da će se nakon prvog izdanja sajma mnogi od njih pridružiti ‘sastavu’ za 2023.“, odlučan je Goreta koji se nada da će ovaj događaj postati tradicija, ujedno i nezaobilazna atrakcija Zagreba: „Postoji velika, velika prilika za ekstenziju budućih izdanja i već smo isplanirali i 2023. godinu. U planu i programu je i tribina s glazbenicima te gostovanje svih nominiranih ovogodišnje nagrade Rock&Off, no ove godine nećemo planirati koncerte, već to ostavljamo za sljedeće izdanje. Uvjereni smo da je ovakvo nešto potrebno i Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj“, zaključuje.

Zato je Zagreb Music Fair place to be svakom ljubitelju glazbe. Glazbenici, kolekcionari i ljubitelji instrumenata te ploča, obožavatelji, početnici u glazbi, cijele obitelji, moći će isprobati instrumente, kupiti nosače zvuka, robu, glazbene knjige i još mnogo toga ili jednostavno uživati u glazbenom vikendu.

Od 4. do 6. veljače očekuje vas zabavno edukacijski program s radionicama, susretima, interaktivnim glazbenim aktivnostima i koncertima.

Zagreb Music Fair poziva sve koji vole i žive glazbu da ih posjete, a više informacija o događaju možete pronaći OVDJE.

Moglo bi Vas zanimati