18
ožu
2022
Vijesti

Sanja, Marinko i Zec u Lisinskom izvode hitove Novih fosila

Sanja, Marinko i Zec

share

Koncert će se održati 5. travnja, a troje glazbenika raduje se druženju s poklonicima nezaboravnih hitova Novih fosila. Novi fosili traju već 53 godine, a repertoarni sljednici banda upravo je trolist Sanja, Marinko i Zec

 

Nakon tri godine, na pozornicu se vraća trolist frontalne linije Novog fosila: Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec. Oni će 5. travnja održati nastup u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a tim povodom održali su press-konferenciju u foyeru te dvorane.

Produkcijski nastup prati magazin Story koji obilježava svoju 20. obljetnicu, a bit će to i prigoda da na pozornici basist Marinko Colnago proslavi svoj 80. rođendan. Gitarist Vladimir Kočiš Zec u šali je rekao kako će publika imati privilegiju da uživo pogleda drugi najstariji band na svijetu, odmah iza Rolling Stonesa. Uistinu, Novi fosili su na sceni 53 godine, a tercet Sanja, Marinko i Zec nositelji su repertoara, premda više ne koriste ime banda.

Pjevačica Sanja Doležal istaknula je kako band može svirati i sedam sati ako treba, a sve ovisi o publici i pljesku. Zec je nadodao kako imaju mnogo iskustva i kako su zarana već postali institucija. Štoviše, članovi banda su već na početku karijere dio zarade odvajali za infrastrukturu. Tako su bili prvi s vlastitim kombijem koji ih je prevozio na koncerte, nisu unajmljivali vozilo. Taj kombi resi ovitak njihova eponimnog albuma iz 1973. godine.

Marinko se prisjetio veličanstvenog događaja kad je 20.000 ljudi na Dinamovom stadionu pjevalo skladbu „Za dobra stara vremena“, a Zec je podsjetio i na vječne skladbe Rajka Dujmića.

Nezaboravne pjesme Novih fosila tako će još jedanput zaživjeti pred publikom u jednome od njihovih omiljenih koncertnih prostora.

Moglo bi Vas zanimati