18
ožu
2022
Vijesti

Tjedan Porina u Osijeku - od sutra mnogobrojna događanja ususret svečanoj dodjeli

Porin

Porin

share

Sutra, 19. ožujka, započinje dugoočekivani Tjedan Porina u Osijeku.

Najvažnija glazbena nagrada zadnji put je bila u Osječko-baranjskoj županiji dvije godine za redom – 2005. i 2006. Slavonija je dugo čekala dolazak Porina, a organizacija Porina jednako tako odlazak u Slavoniju.

Tjedan Porina započinje u subotu u 12 sati službenim podizanjem zastave Porina na glavnom osječkom trgu (Trg Ante Starčevića). Službenom početku Tjedna Porina prisustvovat će pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, predsjednik podružnice HGU 4 Davor Dedić, pripadnici Počasne garde Hrvatski sokol, članovi HKUD Osijek 1862 i članovi Osječkog dječjeg zbora Zumbići.

U subotu navečer, točnije u 21:30 predviđena je projekcija glazbenog dokumentarca iz serijala „A Porina dobiva…“ o Vici Vukovu u Kulturnom centru Osijek (Ulica Kneza Trpimira 2/A). Ovo je samo jedan od pet dokumentaraca koje ćemo imati priliku pogledati u Tjednu Porina u KC Osijek. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

U nedjelju, 20. ožujka u 12 sati predviđeno je oslikavanje klupa na potezu od Picassa prema pješačkom mostu. Osječke klupe oslikat će u stihove Porinovih pjesama udruga PLANTaža. Riječ je o osječkoj udruzi koja je osnovana s ciljem promicanja održivog načina života i ekologije, umjetnosti i kreativnosti te društveno odgovornog poduzetništva. Klupe će oslikavati akademski umjetnici Željko Fuderer Levak i Tomislav Livaja.

Isti dan s početkom u 18 sati predviđene su projekcije čak dva glazbena dokumentarca iz serijala “A Porina dobiva…” – filmovi o Dinu Dvorniku i Arsenu Dediću u KC Osijek. Nakon odličnih filmova, svi ljubitelji dobre glazbe i atmosfere pozvani su u službeni “Porinov kafić” – caffe bar Trica (Lučki prilaz 2) gdje će se od 20 sati održati glazbeni kviz “Porin” u kojem će sudionici moći osvojiti nagrade.

Cijeli program pogledajte u nastavku.

Tjedan Porin Osijek

Tjedan Porina

Dodjela nagrada Porin očekuje nas 24. ožujka u dvorani Gradski vrt u Osijeku s prijenosom uživo na HTV1, HR2 i HR Osijek. Na velikoj pozornici dvorane gledat ćemo sljedeća glazbena imena:

Ana Opačak, Daria Hodnik, Eric, Filip Rudan, Gibonni, Ivanka Mazurkijević, Katarina Krpan, Katarina Kutnar, 

Matija Cvek, Mayales, Nela, Saša Lozar, Silente, Šimun Matišić, Tina Vukov, TS Berde Band, Urban&4, 

Vanna, Vokalni ansambl Brevis i Zvonimir Šestak.

Osim njih, posebno glazbeno iznenađenje spremaju nam Blanka Došen, Stanko Šarić i Šima Jovanovac.
Sve ostale informacije i novosti o Porinu, Tjednu Porina koji se priprema i ulaznicama za samu dodjelu (koje možete kupiti putem sustava Eventim), možete pratiti na službenim stranicama i društvenim mrežama.

Moglo bi Vas zanimati