06
ruj
2023
Vijesti

Showcase u Šibeniku

SHIP festival objavio raspored po danima i predstavio besplatne koncerte

SHIP konferencija i Showcase festival

SHIP konferencija i Showcase festival

share

Prvo izdanje festivala SHIP u Šibeniku počinje za devet dana, a organizatori su objavili raspored izvođača i govornika po danima.

Više od 60 glazbenih profesionalaca i 40 izvođača sudjelovat će na četiri dana festivala SHIP od 14. do 17. rujna ove godine u Šibeniku na čak šest pozornica. SHIP nije običan glazbeni događaj na kojem dolazite vidjeti i čuti svoje omiljene bendove, već onaj na kojem ćete se zaljubiti u neke nove izvođače.

U četvrtak (14.9.) festival će nakon službenog djela otvoriti bend Chui u Kući umjetnosti Arsen. Chui će svirati “Berlin, simfonija velegrada” (Walter Ruttmann, 1927) kao zajednički projekt Hrvatskog filmskog saveza, Kina Tuškanac, Goethe Instituta i samog benda.

Od 20 sati na Tvrđavi sv. Mihovila nastupit će redom sjajni Porto Morto i Nemanja te genijalni talijanski Nu Genea Live Band koji će napraviti pravu mediteransku feštu. Posljednja festivalska lokacija u četvrtak su dvije pozornice kluba Azimut na kojima će nastupiti Microslav i DJ Demian (Mrle).

U petak i subotu koncerti kreću od 19 h te traju do 5 ujutro na šest festivalskih pozornica. Kompletni line up sa satnicama pogledajte ovdje. Konferencijski dio festivala odvijat će se u petak i subotu od 10 do 15 h na lokacijama kluba Azimut i Kuće umjetnosti Arsen. Kompletni popis panela sa satnicama pogledajte ovdje.

 

SHIP festival želi se zahvaliti stanovnicima i institucijama grada Šibenika na sjajnom gostoprimstvu i suradnji te će za koncertni dio programa na dvije od šest lokacija biti slobodan ulaz. Riječ je o Green stageu ispred Azimuta te Kući umjetnosti Arsen.

 

Ulaznice za SHIP možete nabaviti u sustavu Entrio. Cijena ulaznice za koncert otvorenja 14.9. iznosi 29€, a isto toliko iznosi i dvodnevna ulaznica za koncerte (15.9. i 16.9.). Dnevna koncertna ulaznica (15. ili 16.9.) iznosi 19€. Ulaznica koja vam omogućava ulazak na koncert otvorenja i ostale koncertne dane (14.9 – 16.9.) iznosi 34€. Pro Pass ulaznica kojom osim glazbenog programa dobivate pristup i dnevnom konferencijskom dijelu programa iznosi 65€.

 

Festival SHIP organizira Ured za izvoz glazbe Hrvatska (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a festival podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH, Hrvatska Turistička Zajednica, HDS ZAMP, Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika i Turistička zajednica Šibensko kninske županije.

Moglo bi Vas zanimati