02
kol
2023
Vijesti

DO 1. RUJNA

Prijavite se na Songwriting Week 2023.

The Songwriting Week

share

Nakon prošlogodišnjeg The Songwriting Weeka 2022!, projekt glazbenog kampa za kantautore ove godine još je jači

The Songwriting Week

Hrvatska je prošle godine po prvi put dobila mjesto koje spaja glazbene producente i profesionalce iz glazbene industrije s mladim kantautorima koji svoje pjesme mogu napokon izvući iz ormara. Lokacija je Zagreb (United POP akademija), datum održavanja od 25. do 30 rujna 2023, a prijaviti se mogu apsolutno svi tekstopisci i pjevači s njihovim autorskim, neobjavljenim pjesmama, uz uvjet navršenih 18 godina.

Iza cjelokupne priče stoji United POP akademija i CRE.MA agencija uz podršku partnera Universal Music Hrvatska i HDS ZAMP!

“The Songwriting Week spaja mlade i perspektivne autore pjesama s glazbenicima, producentima i ljudima iz glazbenog poslovnog svijeta, a cilj je omogućiti realizaciju glazbenih projekata svima onima koji nisu u tehničkoj ili financijskoj mogućnosti dovesti svoje pjesme od papira do publike”, ističe Marin Gospić, osnivač projekta i ravnatelj United POP akademije

Prijava i sudjelovanje u projektu su potpuno besplatni, a od 25. do 30 rujna. odabrani će sudionici imati šest dana cjelodnevnih predavanja, učenja i rada na vlastitim tekstovima. U tom dijelu će im pomoći mentori Mirela Priselac Remi (Elemental) i Zvonimir Husnjak (Z++).

Uz glazbene radionice polaznici će odslušati i nekoliko predavanja na temu glazbenog izdavaštva i autorskih prava uz Milana Majerovića Stilinovića (HDS ZAMP), kreiranja sadržaja uz masterminda iza društvenih mreža Mrleta i Leta 3 Luku Kerečina te odnosa s javnošću uz PR i marketing stručnjakinju Gloriu Mage Gospić (Komunikativna agencija/United POP), te Aleksandru Sašu Adamović (Universal Music Hrvatska).

Najvažniji dio samog projekta upravo je snimanje i produkcija pjesama polaznika koje će se odvijati pod budnim okom glazbenih producenata na projektu, a to su:

  • Mihovil Šoštarić aka Lockroom – hrvatski producent i tekstopisac koji produkcijski stoji iza kompletnog Mandela Effect albuma Hiljsona Mandele, Mijach – NLO te Grše – Mamma Mia. Uz to, produkcijski doprinos dao je i albumu Platinum od Grše te ostvario brojne suradnje izvan hip-hop svijeta.
  • Zvonimir Husnjak aka Z++ – jedno je od najperspektivnijih imena hrvatske glazbene scene, a otkako se pojavio, niže redom samo hitove. Već prvim albumom “18++” iz 2019. godine bilo je jasno da je pokrenuo novi val glazbene scene, podignuo je ljestvicu što se tiče produkcije, a upravo on sam producira sve svoje pjesme. Drugi album “zauvijek” z++ je objavio krajem 2020. godine, a naišao je na pozitivne recenzije publike, ali i struke.
  • Marin Gospić aka Beni Ducent – glazbeni producent s 20 godina iskustva i ravnatelj akademije koji iza sebe ima nekoliko glazbenih uspješnica u ovogodišnjem spektakularnom povratku na scenu (službeni remix Mama ŠČ, suradnja s Albinom Grcić, autorski projekt sa Sarom Kajari…)
  • Dino Travaš aka Dallerium – najslušaniji domaći producent elektroničke glazbe s preko pola milijuna slušanja mjesečno na platformi Spotify, dio dvojca Dallerium koji je izdao dva hita za label Musical Freedom u vlasništvu DJ Tiësta -“Omen” i “Can you feel it”.
  • Jere Šešelja – vlasnik Twenty Twenty glazbenog studija u Zadru u kojem su snimali Pavel, TBF, Kensington Lima, Trokut, klapa Munita… Ponosni je vlasnik dva Porina – za produkciju albuma godine i za najbolji pop album (Pavel – Ennui), uz broje nominacije na gotovo svakom izdanju ove glazbene nagrade od 2018 godine.
  • Luka Tralić Shot (Elemental) – član i producent grupe Elemental, vlasnik glazbenog studija te dugogodišnji predavač na audio odjelu United POP akademije. Producent je preko 20 albuma i mnogobrojnih singlova, te dobitnik 9 Porina. Velika mu je strast svaki segment audio inženjeringa pa ga se često može vidjeti i u ulozi inženjera za proizvodnju audio opreme.

 

Prijave za projekt The Songwriting Week 2023

Prijave za projekt TSW2023 otvorene su 1. kolovoza 2023. i traju mjesec dana (do 1. rujna). Sve potrebne informacije mogu se pronaći na web stranici The Songwriting Weeka, a za prijavu će se kroz formular na stranici trebati poslati osobne podatke (ime, prezime, kontakt broj i email) te priložiti svoje radove u .mp3 formatu kao i biografiju u .pdf formatu. Uvjet za prijavu je napunjenih 18 godina, a prijaviti se mogu isključivo tekstopisci koji su i pjevači svojih pjesama. Prijave samog teksta na papiru su nevažeće, a svi glazbeni žanrovi su dobrodošli! Što to točno znači? Autor ili bend mora poslati demo (dovoljan je klavir ili gitara) na kojem se čuje i kako pjeva, a pjesma ne mora biti napisana do kraja, dovoljno je imati samo dio (primjerice refren).

Kako bi prijava bila što kvalitetnija preporučuje se poslati minimalno tri djela, a ukoliko budeš odabran ili odabrana sve ti je osigurano osim samog smještaja u Zagrebu za tih šest dana trajanja projekta.

The Songwriting Week

Rezultati TSW2022

Nakon prošlogodišnjeg, prvog izdanja The Songwritting Weeka 2022! na kojem je sudjelovalo sedam odabranih autora završeno je svih sedam pjesama od kojih je pet objavljeno na zajedničkoj kompilaciji koju možeš poslušati na TSW YouTube kanalu:

https://youtube.com/@TheSongwritingWeek

Kako je prošlo predstavljanje, koja su iskustva imale sudionice i kako zvuče njihove pjesme možeš doznati OVDJE.

 

Moglo bi Vas zanimati