01
kol
2023
Vijesti

EN VIVO EN LA FABRICA

Električni orgazam objavio album snimljen u Tvornici kulture

Električni orgazam

Uvijek rado viđeni gosti: Električni orgazam / Foto: Bojan Mušćet

share

Snimka koncerta grupe Električni orgazam iz Tvornice kulture, održanog 26. studenog prošle godine dostupna je na CD-u i blu-rayu

Električni orgazam

Croatia Records objavila je osmi live album Električnog orgazma, nekoliko mjeseci nakon proširenoga vinilnog reizdanja njihovoga albuma snimljenog uživo na kasetofonu u Varšavi 1981. En Vivo En La Fabrica snimka je koncerta održanog 26. studenog prošle godine u zagrebačkoj Tvornici kulture.

“Jako nam je drago da smo nakon toliko godina snimili live album u Zagrebu koji je uvijek bio bitan grad za Električni orgazam. Prvi koncert benda bio je u Beogradu, a već drugi u Zagrebu, u tadašnjem Lapidariju, što dovoljno govori o tome koliko nam je ovaj grad blizak. Također nam je drago da je naš legendarni album Braćo i sestre snimljen u Kulušiću, koji se nalazio s druge strane parka, svega nekoliko minuta hoda od Tvornice . Koncert je bio zaista fantastičan, a posebno nas veseli što ovoga puta uz audio imamo i video koji je objavljen na blu-rayu. Svirali smo sve najbitnije pjesme iz opusa Električnog orgazma pa ovaj projekt slobodno možemo nazvati ‘Greatest hits uživo’. Poseban naglasak stavljen je na pjesme s albuma Lišće prekriva Lisabon, a neke nismo svirali gotovo 40 godina”, izjavio je Srđan Gojković Gile.

Osim pjesama “Pođimo”, “Alabama”, “Sam”, “Afrika”, “Leptir” i “Dokolica” s albuma “Lišće prekriva Lisabon”, Električni orgazam izveo je i uspješnice “Zlatni papagaj”, “Konobar”, “Igra rokenrol cela Jugoslavija” i “Ne postojim”, koje su ga učinile jednom od centralnih figura novog vala. Sjajno likovno oblikovanje dvostrukog CD i blu-ray izdanja izdanja Električnog orgazma potpisuje Darko Kujundžić, dok iza miksa i masteringa stoji Goran Martinac iz Croatia Records studija.

Moglo bi Vas zanimati