15
stu
2023
Vijesti

19. prosinca u Boogaloou

Američki reper The Game premijerno dolazi u Hrvatsku

The Game

The Game

share

Baš kako priliči kad se slavi 50 godina hip-hopa, jedno od najvećih rap imena 21. stoljeća, The Game, premijerno dolazi u Hrvatsku.

Mjesto održavanja ove izuzetne svečanosti je zagrebački klub Boogaloo, a datum za pribilježiti je 19. prosinca (utorak). To će mu ujedno biti jedini koncert u regiji u sklopu europske turneje. Ovom prigodom obilježit će se i 30 godina Blackouta pa će za kvalitetan štimung prije i nakon nastupa The Gamea zadužen biti Phat Phillie.

Ograničeni kontingent early bird ulaznica po cijeni od 42 eura može se kupiti do kraja tjedna, 19.11. ili do isteka zaliha u Dirty Old Shopu i na njihovom webu. Nakon toga će im pretprodajna cijena biti 49 eura.

The Game, pravim imenom Jayceon Terrell Taylor, rođen je 1979. u zloglasnom Comptonu. Legenda kaže da je ime dobio po filmu The Game (Michael Douglas/Sean Penn) jer je njegova baka jako voljela ovaj film. Svoju hip-hop priču započinje izbacujući mixtapeove u suradnji s West Coast reperom JT the Bigga Figgom, u kasnoj 2003. postaje dio G-Unita, a nakon što je samostalno izdao album prvijenac Untold Story, zamijetio ga je Dr. Dre i potpisao za svoj Aftermath Records.

Tamo je 2005. izdao legendarni album The Documentary s kojeg dolaze Gameovi bangeri kao što su “Hate It or Love It“, „“How We Do“, “Dreams“, “Westside Story“ i “Put You On The Game“. Taj album su producirali imena kao što su Dr. Dre, Kanye West i Timbaland, a kao gosti su se pojavili 50 Cent, Eminem, Nate Dogg i Faith Evans što je naravno dodatno popločalo njegov put za svjetsku slavu. Godinu kasnije izlazi također vrlo popularni i dvostruko platinasti Doctor’s Advocate.

Zbog sukoba s 50 Centom uskoro je napustio G-Unit i Aftermath. Nakon spomenuta tri albuma, nanizao ih je još osam, a s najaktualnijeg Drillmatic – Heart Vs. Mind iz prošle godine, moći ćemo čuti pokoju stvar u Boogaloou uz najveće hitove iz njegove vrlo bogate karijere. The Game se osim repanjem bavio i glumom pa se tako pojavio u šest filmova, brojnim dokumentarcima, čak i videoigricama kao što su GTA: San Andreas i NBA 2K22, a jedno vrijeme se i poluprofesionalno bavio košarkom.

Moglo bi Vas zanimati