15
stu
2023
Vijesti

Showcase u Šibeniku

U prodaji “blind” ulaznice za SHIP 2024.

SHIP 2024

SHIP 2024

share

SHIP festival koji je prvi put održan u Hrvatskoj ovog rujna doveo je u Šibenik više od 40 izvođača i 300 glazbenih profesionalaca. Ako je suditi po brojkama izvođača i posjetitelja, kao i vajbu koji se osjetio kod više od 3.000 ljudi,  2024. nas očekuje još bolji SHIP.

SHIP je odlučio u prodaju pustiti “blind” ulaznice, tako da je od danas u prodaji limitirani broj ulaznica za SHIP 2024. Ima nešto u tome da ne znaš što će te dočekati na Tvrđavi sv. Mihovila dogodine. Ili u Azimutu, Arsenu ili u Tunelu.

Domaća, ali i strana kritika dala je dodatni boost prvom SHIP festivalu koji je cijeli Šibenik pretvorio u jednu veliku pozornicu na kojoj su se neki snovi ostvarili, a za neke su postavljeni temelji, i to dobri. “SHIP fulfilled its promise to deliver the best undiscovered new European and Croatian music…”, tvrdi Notion, jedan od najcjenjenijih UK magazina. S njima se slaže i kolega Michal Pařízek s Full Moona, najpopularnijeg češkog magazina, koji je SHIP opisao kao festival koji u svojoj prvoj godini može bez problema parirati nekim etabliranim festivalima.

SHIP 2023. pripremao se skoro godinu dana i definitivno je doveo u Šibenik sve one koji vole muziku, odabrao najjače među novim bendovima i izvođačima, doveo je i one koje zanima što se događa na europskoj sceni kao i koja su to imena za koja će šira publika tek čuti. Poseban je hajp znati da među prvima slušaš nešto što će postati budućnost muzike, a publika SHIP festivala, čini se, bila je prezadovoljna i dobila je točno ono po što je i došla – pomicanje granica, kako kaže još jedan cijenjeni britanski magazin, The Line Of Best Fit, koji je SHIP usporedio s američkim SXSW-om.

Ovakvih festivala, na kojima šetaš kroz cijeli grad od stagea do stagea, radiš plan na čiji ćeš gig večeras, u međuvremenu se eventualno baciš u more; nije dosad bilo na našem području, bar ne u ovakvom formatu/obujmu. Stoga ne čudi veliki organizacijski uspjeh. Kao poseban adut prvog SHIP-a svi spominju odabir lokacije. Ovakve stvari možda bi se “utopile” u nekom većem gradu, a odabirom Šibenika (koji je od početka organizatorima bio jedini mogući izbor), cijeli mood festivala došao je do izražaja još više. Povijesne lokacije, produženo ljeto, more i nova muzika sa svih strana.

SHIP 2024 održat će se od 12. do 15. rujna, a jedina garancija da nećete propustiti novi vajb je kupnja ulaznice već sad!

Festival SHIP organizirali su Ured za izvoz glazbe Hrvatska (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a festival su podržali Ministarstvo kulture i medija RH, Hrvatska Turistička Zajednica, HDS ZAMP, Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika i Turistička zajednica Šibensko kninske županije.

Moglo bi Vas zanimati