21
lip
2023
Vijesti

NASTUPI S CROSSOVER REPERTOAROM

Tonči Huljić oduševio koncertima u Beču

Tonči Huljić

Koncert se temeljio na zvuku Madre Badesse / Foto: Goran Žužul

share

Tonči Huljić u centru Beča zatvorio je dio gradskog parka ispred dvorca Kursalon Hübner te održao dva koncerta – jedan za diplomatski zbor, a drugi za gledatelje

 

Tonči Huljić

Na nastupu za publiku došlo je više od tisuću ljudi / Foto: Goran Žužul

Ispred dvorca Kursalon Hübner u Beču, na jednoj od glavnih turističkih atrakcija gdje se godišnje održi više od 500 koncerata klasične glazbe, čast da bude među njima ovog je ljeta pripala Tončiju Huljiću. Bečanima i njihovim gostima Huljić je predstavio crossover repertoar oplemenjen novim pjesmama uključujući nove obrade pjesama poput “Marije Magdalene” i “Suze biserne” koje se nalaze i na novom dvostrukom albumu. Tisuću je gledatelja tako imalo prilike uživati u djelima koje je Huljić pisao za kvartet Bond, Maksima Mrvicu i Xeniu Wild, izvođače koji danas imaju svjetske karijere.

Sličan repertoar je 2019. izveden na prepunom zagrebačkom Tomislavcu. Bazni zvuk repertoara temelji se na izvedbama Madre Badesse što znači da su prisutni i harmonika i mandoline te buzuki koje sviraju vrsni instrumentalisti, ali i novi suradnici Viktor Espinola i Vishwa Mohan Bhatt. U Beču su gosti koncerta bili Jelena Rozga s drukčijom verzijom pjesme “Suze biserne”, te Petar Grašo s klapskom verzijom “Providence”.

Ovo je tek početak priče Huljića i Beča, jer već sljedeće godine se u ovo vrijeme dogovara se izvedba njegovog drugog projekta – “Misa Mediterana”. Huljića dogodine očekuju i izvedbe te pop-mise u sjevernoj Americi, dok će Južna Amerika imati priliku čuti Huljićev crossover repertoar.

„Čovjek negdje postavi granicu svojih snova, a ono što je meni bitno je da moji snovi nemaju granice bez obzira na godine”, rekao je Tonči Huljić.

Moglo bi Vas zanimati