30
sij
2023
Vijesti

Program kluba Azimut

Treća sezona Nevidljive scene u Šibeniku

Azimut

Azimut

share

Nakon kratke i uobičajene stanke sredinom siječnja, nezavisni kulturni centar/klub Azimut u Šibeniku vraća se standardnim glazbeno – kulturnim događanjima uz nekoliko važnih novosti. Uz sve popularniji glazbeni program Nevidljiva scena koji broji treću sezonu, stiže i rođendanski set koncerata 10 za 10, uz bogati likovni i književni program.

U Šibeniku svi putevi vode u poznati šibenski klub, odnosno nezavisni kulturni centar koji ove godine nudi deset puta bogatiji glazbeno – kulturni program. Naime, u ožujku će se obilježiti deset godina da su nekadašnji šibenski Bunari preimenovani u Azimut, da je prvi vodovod, cisterna izgrađena u srednjovjekovnom Šibeniku te 2013. godine vrlo brzo ponijela epitet kulturnog inkubatora,  a da je samo deset godina kasnije Azimut postao nezavisni kulturni centar čiji programi uživaju podršku ne samo sve brojnije publike i izvođača iz cijele regije već i institucije poput Ministarstva kulture i medija RH ili Zaklade Kultura Nova. Azimut je, također, dobitnik Nagrade Grada Šibenika za izniman doprinos kulturi što je gotovo presedan u odnosima gradskih struktura i nezavisne kulture u Hrvatskoj.

Koncert Ivana Grobenskog održan u subotu, 28. siječnja u Azimutu prvi je iz serije treće sezone glazbenog programa Nevidljiva scena pokrenute 2021. godine s ciljem populariziranja i razvoja autorske rock scene. Nevidljiva scena brzo se proširila po cijeloj regiji jer osim na koncertu, izvođači se predstavljaju u istoimenoj emisiji koja se prenosi na društvenim mrežama, YouTube kanalu i specijaliziranim glazbenim portalima u regiji. Dosad su održana 24 Nevidljiva koncerta, snimljeno je isto toliko emisija čiji online pregledi bilježe i preko 25 tisuća pregleda.

Tijekom 2023. iščekuju se i nastupi poput onog beogradskog benda Vizelj u subotu, 11. veljače. Riječ je o predvodnicima novog beogradskog alternativnog zvuka koji će u Šibeniku predstaviti svoj četvrti album Ne vidim te od dima. No to nisu jedini koncerti koje ekipa iz Azimuta sprema.

Azimut u Šibeniku ove godine obilježava desetljeće djelovanja, stvaranja, inspiriranja. Tim povodom sprema seriju koncerata pod nazivom 10 za 10 i jedan veliki slavljenički koncert u ožujku.

Tako će pod okriljem 10 za 10 u veljači koncert održati sve priznatija domaća glazbenica, Lu Jakelić. Lu, koju smo prije nekoliko godina slušali na green stageu, ove zime u zatvorenom ambijentu sprema koncertnu promociju albuma Šesto čulo u subotu, 25. veljače. Ulaznice su u prodaji preko sustava Entrio.

Program Nevidljive scene održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH.  Sufinanciran je sredstvima HDS-ZAMP-a, a sponzor je GRIF.

Moglo bi Vas zanimati