21
sij
2022
Vijesti

Tri bass singla u utrci za titulu najboljeg u prošloj godini

share

Unutar bass žanra ulaze sve podvrste bassa uključujući drum’n’bass, grime, UKG, dub, dubstep trap glazba, a za prvu nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Elector nominirani su singlovi 207 – “MKV”, Egoless – “Thank You (Hvala)” te Kodin & Tasha Baxter – “Snake Lies.”

Samozatajni pulski producent Vedran Pušić, najpoznatiji po imenu 207 singlom “MKV” već je dobro poznato ime na elektroničkoj sceni, a po mišljenju stručnog žirija nagrade Elector, upravo on ima jedan od najboljih bass singlova godine. U intervjuima je spominjao kako mu se sviđa glazba kolege Egolessa, s kojim će odmjeriti snage u kategoriji Bass singla godine.

Egolessova karijera rapidno je rasla, a već je odavno svrstan među najuspješnije likove sa scene. Moćan, pomalo industrijski singl “Thank You (Hvala)” našao se na albumu “The only way Out is Through”, koji je u bubnju za titulu Albuma godine nagrade Elector.

Kodinova jedinstvena produkcija zasjala je u punome sjaju na singlu “Snake lies”, kojem je posebnu čar sao vokal Tashe Baxter. “Snake lies” je ujedno i ime EP-a kojeg je Kodinova publika jedva dočekala prošle godine, a njegovu strast i izvrsnost prepoznali su i novinari koji podrobno prate domaću elektroničku scenu te su ocijenili kako je krajnje vrijeme da se tako kvalitetan producent nađe u konkurenciji za nagradu Elector.

Dobitnike prvih Electora saznat ćemo na završnoj dodjeli 3. veljače ove godine u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Nagradu Elector pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade Elector.

Moglo bi Vas zanimati