22
sij
2022
Vijesti

Umro je Aki Rahimovski

Aki Rahimovski Parni valjak

Aki Rahimovski /Marko Šolić

share

Preminuo je Aki Rahimovski, pjevač Parnog Valjka. Vijest o smrti objavljena na službenim Facebook stranicama Parnog valjka.

“Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski”, stoji u objavi.

 

Aki Rahimovski rodio se 5. lipnja 1955. u Nišu, a odrastao u Skopju. Obiteljsko nasljeđe bavljenja glazbom odredilo je njegov put. Pohađao je glazbenu školu svirajući klavir. Bio je fasciniran rock glazbom i koristio je svaku prigodu nabaviti poneki vinil iz inozemstva. Tako je već s petnaest godina bio urednik na Radio Skopju.

Sa šesnaest je svirao klavijature u makedonskom bendu Tor koji ubrzo ostaje bez pjevača. Tu je sudbina umiješala prste i gurnula ga pred mikrofon. 1975. – Zagreb – još jedan dodir sudbine. S grupom Tor nastupa na Boom festivalu. Svojom osebujnom pojavom na sceni odmah je privukao Husovu pozornost.

Prihvatio je njegov poziv i doselio se u Zagreb. Dogodila se simbioza koja je utemeljila Parni Valjak ispisavši jednu od najljepših glazbenih priča.

Akiju je su, osim glazbe, strast bile nogomet i kulinarstvo.

U vrijeme dok je bend mirovao, 2007. izdao je solo album „U vremenu izgubljenih“. Godinu kasnije u Umagu je održao spektakularni koncert s prijateljima – „Aki pjeva najljepše ljubavne pjesme“.

Parni Valjak trebao je ove godine krenuti na veliku turneju koja obuhvaća deset gradova.

Moglo bi Vas zanimati