17
stu
2022
Vijesti

We Move Music Croatia

Ured za izvoz glazbe predstavljen u splitskom Basketu

Predstavljanje Ureda za izvoz glazbe u Splitu

Predstavljanje Ureda za izvoz glazbe u Splitu /Igor Jakšić

share

Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia) je u utorak, 15. studenoga, u splitskom Basketu predstavio način funkcioniranja ureda.

Publici koju su činili glazbenici i kolege iz glazbene industrije objasnili su protokole sufinanciranja bendova i turneja, međunarodne suradnje s drugim sličnim uredima te ostale načine promocije hrvatske glazbe van granica. Nakon predstavljanja, John i Zvrk iz M.O.R.T.-a podijelili su svoja iskustva s turneja i showcase festivala.

„Jako nam je drago da smo imali prilike pred velikim brojem zainteresiranih Splićana iz glazbene industrije objasniti rad našeg ureda i popričati s njima te razmijeniti mišljenja. Neki od njih potaknuti ovim predstavljanjima najavili su svoje prijave na showcase festivale i turneju, što je i cilj ovog ureda“, rekli su momci iz Ureda.

Osim u Zagrebu i Splitu, We Move Music Croatia će svoje djelovanje predstaviti u Rijeci i Osijeku u narednim tjednima. Sljedeće druženje sa svima koji su zainteresirani saznati koja je misija ureda, na koji način funkcionira, čime se bavi te kako će pomagati glazbenicima održat će se 29. studenoga u riječkom Palachu

Ured za izvoz glazbe Hrvatska predstavit će se na panelu i na ovogodišnjoj PIN konferenciji koja će se održati u Skopju krajem studenog.

Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave za nastup na Sharpe Showcase Festivalu koji će se održati od 20. do 22.04.2023. u Bratislavi na ovom linku.

Također, budite dio europske razmjene glazbenih gradova u virtualnom programu koji počinje 9. siječnja 2023. Uključuje predavanja uživo, radionice i okrugle stolove koji će pokrivati niz tema, uključujući glazbeni turizam, gospodarstvo i kulturni život, glazbu i UN-ove ciljeve održivog razvoja, socio-ekonomski utjecaj glazbe i glazbene gradske politike.

Posjetite službenu web stranicu za prijavu prije isteka roka 28. studenog.

Još jednom pozivaju se svi izvođači, vlasnici klubova i organizatori festivala da ispune formu putem koje postaju dio We Move Music Croatia baze podataka u kojoj se nalazi većina dionika hrvatske glazbene industrije.

Sve nove informacije pratite na web stranici https://wemovemusic.hr/

Moglo bi Vas zanimati