17
stu
2022
Vijesti

Autorice i autori, prijavite se za glazbene radionice na MAKK konferenciji

MAKK 2022.

MAKK 2022.

share

Uz niz zanimljivih panel diskusija i prezentacija, ovogodišnja Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK 24. i 25. studenoga ugostit će i posebne glazbene radionice za sve zainteresirane glazbenike, autore i članove Hrvatskog društva skladatelja.

Drugog dana konferencije, 25. studenoga, stručna služba HDS ZAMP organizira radionice koje će glazbenicima i autorima, pogotovo onima mlađe generacije, pomoći u plasmanu i distribuciji njihove glazbe te, vjerujemo, dodatno ohrabriti i potaknuti u daljnjem radu.

MAKK-ovski edukacijski ciklus održava se u dvorani Školica zagrebačkog MSU-a, a započinje u 11:15 sati radionicom „Što hoće radijske postaje?“. Glazbeni i radijski urednici predstavit će svoju stranu priče odnosa između glazbenika i radijskog etera: kako funkcionira plasman novih singlova, kakve pjesme najprije privlače pažnju urednika, kako se što kvalitetnije predstaviti u njihovom „inboxu“ te, konačno, sve što ste ikad htjeli znati o famoznom „radijskom formatu“, a niste se usudili pitati.

“Pametno prijavljivanje autorskih djela na digitalne servise” naziv je prezentacije koju će zatim u 12 sati održati stručnjak digitalnog odjela HDS ZAMP-a, Miro Tabak. Njegova prezentacija, namijenjena glazbenicima, njihovim izdavačima te svim nezavisnim labelovima, predstavit će prednosti pravovremenog i pravilnog prijavljivanja novih djela, a sve s ciljem optimizacije zarade s digitalnih servisa i platformi.

Konačno, u 14 sati, gost MAKK-a, pobjednik Eurosonga iz 2018., izraelski autor i producent, Doron Medalie, održat će listening session na kojem će preslušavati aktualne pjesme hrvatskih autora, a potom ponuditi svoje dojmove i savjete kako bi te pjesme bile što uspješnije u kontekstu Eurosonga, ali i moderne pop glazbe.

Radionice su besplatne za sve glazbenike i autore uz obaveznu prijavu putem maila [email protected]. Ukoliko želite da i vaša pjesma bude u razmatranju za listening session Dorona Medalie, pošaljite mp3 verziju pjesme, vlastite podatke i osnovne informacije o pjesmi na mail [email protected] do 20. studenoga!

U obzir dolaze isključivo nove i aktualne pjesme. Zbog kvalitete radionice, organizatori konferencije odabrat će ograničen broj pjesama koje će se preslušati.

Više o ovogodišnjem, desetom izdanju MAKK-a saznajte na službenim web stranicama konferencije

Moglo bi Vas zanimati