05
pro
2022
Vijesti

We Move Music Croatia predstavio se u Skopju, Splitu, Rijeci i Zagrebu

We Move Music Croatia

We Move Music Croatia

share

Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia) je u studenom predstavio svoj rad u nekoliko hrvatskih gradova, ali i na važnim glazbenim konferencijama.

Nakon predstavljanja u zagrebačkom KSET-u, Ured se prezentirao 15.11. u splitskom Basketu, te 29.11. u riječkom Palachu. Objasnili su funkcioniranje ureda, iznose kojima će sufinancirati turneje i odlaske na showcase festival i odgovarali na brojna pitanja zainteresirane publike. U Splitu su im se pridružili John i Zvrk iz M.O.R.T.-a, a u Rijeci Tomislav Radinović i Zoran Badurina iz Jonathana te Ivan Ritoša iz The Black Rooma koji su iz prvog lica objasnili svoja iskustva, ali i podijelili neke trikove koji mogu pomoći u organizaciji turneja, što boljem predstavljanju na showcase festivalima te promociji općenito. Svi su se složili da je potrebno puno angažmana od strane benda, ali i da se trud definitivno isplati.

Prošli tjedan Ured se predstavio i na Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji MAKK te objasnio pred publikom i strukom kako je cilj ureda distribucija kvalitetne nacionalne glazbe u druge zemlje, povezivanje s drugim uredima s istom namjenom te predstavljanje odabranih najkvalitetnijih izvođača u aktualnoj godini na shpwcase festivalima i turnejama.

We Move Music Croatia se predstavio i na konferenciji PIN u Skopju na kojem se upoznavao s profesionalcima iz drugih ureda za izvoz glazbe, brojnih europskih udruga i inicijativa te sa samim glazbenicima.

Ured je za narednu godinu najavio deset radionica, sudjelovanje na najvećem showcase festivalu Eurosonic u nizozemskom Groningenu u siječnju te najvećem regionalnom showcase festivalu MENT u Ljubljani u ožujku 2023. godine. Također je najavljen i prvi hrvatski showcase festival u organizaciji Ureda koji će se održati u rujnu 2023. godine u jednom od hrvatskih gradova, a više informacija će javnost saznati u siječnju.

Još jednom pozivaju se svi izvođači, vlasnici klubova i organizatori festivala da ispune formu putem koje postaju dio We Move Music Croatia baze podataka u kojoj se nalazi većina dionika hrvatske glazbene industrije.

Sve nove informacije pratite na web stranici https://wemovemusic.hr/

Moglo bi Vas zanimati