24
velj
2023
Vijesti

Luka Nižetić, Mia Dimšić, Severina, Matija Cvek, Eni Jurišić i drugi dobitnici su glazbene nagrade Top.HR

Luka Nižetić

Luka Nižetić /Bojan Zibar

share

Osim priznanja za glazbene uspjehe u prošloj godini na dodjeli koju su organizirali Hrvatska diskografska udruga i RTL, uručene su i Multiplatinum nagrade Parnom Valjku i Danijelu Popoviću

Na glazbenom putovanju na koje nas je sinoć odvela četvrta dodjela nagrade Top.HR Music Awards u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog uživali su brojni okupljeni. Nagradu organiziraju Hrvatska diskografska udruga i RTL, a na njoj su nagrađeni najuspješniji glazbenici u protekloj godini u jedanaest kategorija po podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.

Mia Dimšić

Mia Dimšić/Bojan Zibar

U kategoriji pjesma godine slavili su Eni Jurišić i Matija Cvek s pjesmom “Trebaš li me”, muški izvođač godine je Luka Nižetić, ženski izvođač je Mia Dimšić, novi izvođač godine je Lorena Bućan dok je grupa godine Parni valjak. Najprodavaniji novi domaći album je Lipanj, srpanj, kolovoz Urbana & 4, dok je najprodavaniji domaći album u reizdanju Odbrana i poslednji dani grupe Idoli.

Streaming singl godine je “Fališ mi” koji izvode Severina i Azis, a Severina je ujedno i streaming izvođač godine. U kategoriji najprodavanijeg inozemnog albuma nagradu je odnio Unlimited love grupe Red Hot Chili Peppers, dok je inozemni izvođač godine Ed Sheeran.

Eni Jurišić i Matija Cvek

Eni Jurišić i Matija Cvek/Bojan Zibar

Osim nagrada za proteklu godinu, na dodjeli su uručena i posebno vrijedna priznanja – Multiplatinum Awards Hrvatske diskografske udruge za vrhunska diskografska dostignuća koja su dobili Parni valjak za vrhunska diskografska dostignuća i jedinstven doprinos rock kulturi i glazbenoj industriji te Danijel Popović za vrhunska diskografska dostignuća legendarnog albuma Bio sam naivan iz 1983. Već ranije Multiplatinum nagrade Hrvatske diskografske udruge za svoja glazbena dostignuća dobili su Vlatko Stefanovski, Željko Bebek i YU grupa koji su uveličali ovogodišnju dodjelu.

Četvrta dodjela nagrada Top.HR, kroz koju je publiku vodila Ana Radišić, bila je i u znaku 75 godina postojanja Croatia Records (nekadašnji Jugoton) zahvaljujući čijem je djelovanju nastalo nebrojeno puno glazbenih albuma koji su obogatili domaću i regionalnu kulturnu glazbenu baštinu.

Dobitnici multiplatinum nagrade

Dobitnici multiplatinum nagrade/Bojan Zibar

U odličnoj glazbenoj atmosferi prožetoj daškom prošlosti i suvremenim notama, na posebno emotivan način publika se prisjetila glazbenog opusa jedinstvenog Massima Savića koji nas je napustio krajem prošle godine, a obilježeno je i 100 godina od rođenja Mister Morgena – Ive Robića.

Dašak atmosfere s dodjele nagrada kao i najatraktivnije nastupe gledatelji će moći pogledati u subotu, 25. veljače na RTL2 u glazbenoj emisiji Top.HR.

Yu Grupa

Yu Grupa /Bojan Zibar

Luka Nižetić

Luka Nižetić /Bojan Zibar

Vlatko Stefanovski

Vlatko Stefanovski /Bojan Zibar

Parni valjak

Parni valjak /Bojan Zibar

Mia Dimšić

Mia Dimšić /Bojan Zibar

Mia Dimšić

Mia Dimšić /Bojan Zibar

Matija Dedić

Matija Dedić /Bojan Zibar

Eni Jurišić i Matija Cvek

Eni Jurišić i Matija Cvek /Bojan Zibar

Eni Jurišić i Matija Cvek

Eni Jurišić i Matija Cvek /Bojan Zibar

Maja Vidmar Klarić, Želimir Babogredac i Ana Radišić

Maja Vidmar Klarić, Želimir Babogredac i Ana Radišić /Bojan Zibar

Dobitnici multiplatinum nagrade

Dobitnici multiplatinum nagrade /Bojan Zibar

Ana Radišić

Ana Radišić /Bojan Zibar

01 - 02

Moglo bi Vas zanimati