10
ožu
2023
Zagrebački festival

Ususret Zagrebačkom festivalu

Elvis Sršen o pjesmi "Do neba"

Elvis Sršen Zagrebački festival

Elvis Sršen / Dinko Čvorić Doringo

share

Elvis Sršen je hrvatski pjevač, multi-instrumentalist, aranžer, skladatelj, tekstopisac i glazbeni producent koji je veteran Zagrebačkog festivala. Novim sudjelovanjem s pjesmom “Do neba” neće predstaviti samo novi uradak, nego i novo poglavlje autorske karijere s brojnim promjenama koje je podijelio uoči natjecanja.

S pjesmom “Budi tu” nastupio je prvi put i premijerno na Zagrebačkom Festivalu 2015. godine, a za koju je mastering radio Tony Gillis producent iz New Yorka koji je uz mnoge druge radio mastering i za albume Princea. Ključna faza njegova počinje duetom “Mi” s Ivanom Kindl koja je sa svojim vokalom donijela novu dimenziju. “Mi” je njegova najpoznatija pjesma do sada, a specifična je po tome što je nastala u najtužnijem periodu njegovog života u kojem je izgubio oca.

Na istoj je pjesmi započeo i autorsku suradnju sa splitskim glazbenikom i režiserom Vojanom Koceićem (Libar, Luky, Đubrivo) s kojim godinu kasnije dolazi i potvrda uspjeha nagradom za najbolji aranžman na Splitskom Festivalu za pjesmu “Moja”. Godine 2019. vraća se na Zagrebački festival ponovno u duetu i to s Leom Mijatović na pjesmi “Pogled kao plamen”. Elvisu Sršenu će ovo biti četvrti nastup, a na njemu odbacuje ime NoA.

Elvis Sršen

Elvis Sršen: Do neba / Dinko Čvorić Doringo

Elvis kaže kako je pjesma nastala prije nekoliko godina i to u engleskoj verziji. Melodija mu se motala po glavi i „samo sam uzeo gitaru i snimio demo verziju gdje su tekst i melodija stvoreni u ‘jednom dahu’. No kako sam stalno pravio nove pjesme, nikako joj se nisam mogao vratiti i dovršiti je na Hrvatskom jeziku. I kako se kaže „za prave stvari treba vremena“ i „dogode se onda u najboljem trenutku“. Tako je upravo bilo i s ovom pjesmom – ona je našla svoj put ‘iz ladice’ do, evo, Zagrebačkog festivala. Jako mi je drago da je žiri prepoznao njezin potencijal i priču, a sada se radujem reakciji publike.“

Samom pjesmom Elvis želi dati nadu „da nakon ponora, loših vremena i tamnih, usamljenih trenutaka uvijek postoji i onaj svijetli i onaj koji te ‘diže’ i dogodi se baš onda kada ga trebate. Za mene je to bila ljubav koja mi je izokrenula život 100 % ali na bolje, a nadam se da će svatko za sebe kroz pjesmu pronaći baš ono što mu treba. Što god to bilo – držite, čuvajte i njegujte te sretne trenutke i osobe.“

Ova pjesma, ponosno nam dijeli Elvis, „ujedno je i moja prekretnica i to ona velika, osobna u kojoj se napokon vraćam sebi, Elvisu Sršenu – imenu i glazbi koja me ispunjuje, raduje i inspirira. Sada će biti malo konfuzno jer sam taman navikao ljude da me zovu NoA, ali definitivno je vrijeme za vraćanje na tvorničke postavke (smijeh). Ovo je moj stari, novi početak, a radujem se svemu što će donijeti sa sobom.“

Elvis Sršen Zagrebački festival

Elvis Sršen / Dinko Čvorić Doringo

Kaže nam da se značenje Zagrebačkog festivala „riječima ne može opisati. Prvi moj nastup na festivalu s pjesmom ‘Budi tu’ bila je i prilika da se predstavim zagrebačkoj publici i važna prekretnica u karijeri. No upravo je Zagrebački bio povod dviju predivnih suradnji i dueta s mojim dragim kolegicama. S Ivanom Kindl sam na Zagrebačkom predstavio pjesmu ‘Mi’, a s Leom Mijatović pjesmu ‘Pogled kao plamen’. Tako da bih slobodno mogao napisati knjigu o utiscima, predivnim iskustvima i uspomenama s ovog festivala.

Naposljetku, kad se govori o uspomenama i posebnim trenucima festivala, Elvis Sršen ističe da mu je Dino Dvornik bio najdraži među njima.

Moglo bi Vas zanimati