24
velj
2023
Daj 5

Daj 5: Jure Brkljača, One Possible Option, Shtosmo i drugi

share

Zimska melankolija još uvijek je prisutna, kako u zraku tako i u pjesmama. No, proljeće se budi i inspirira autore da pokažu svoje najljepše boje. Pred vama je pet najljepših ovog tjedna.

Publica – “Možda”

Publica je originalno nastala s idejom o suradnji umjetnika različitih talenata, vrlo često i onih iz sjene. “Možda” je pjesma dovršena još 2020. godine, a idejni začetnik Publice, Krešimir Čizmek, tek ju se sada odlučio predstaviti javnosti. Ideju je doradio Stjepan Marković dok produkciju i aranžman pjesme potpisuje Leo Anđelković. Pjesmu prati spot u režiji Marka Šestića, a ova energična pop-rock stvar prava je radijska poslastica za lagano i ugodno slušanje.

 

Zvjezdan Ružić i Frano Živković – “True Colors”

Zvjezdan Ružić i Frano Živković pozivaju vas da svijetu pokažete svoje prave boje. Nesebično i hrabro, jednostavno i emotivno, s puno ljubavi i nježnosti. Obrada velikog hita u izvedbi Cyndi Lauper, “True Colors”, sraz je dva glazbena umjetnika koji teško koga da će ostaviti ravnodušnim. Sinergija je jasna dok jedno iz drugog izvlače ono najljepše. Najljepše boje u aranžmanu gitare i pianotrona.

 

Jure Brkljača – “Sreća je propast za tugu”

Optimizam i melankolija jako dobro idu zajedno, kao i u novoj pjesmi s potpisom Miroslava Rusa, u izvedbi Jure Brkljače. Ovoj ljubavnoj baladi posebnu dimenziju daje prepoznatljiv Jurin vokal koji, polako i sigurno, gradi sve veću bazu slušatelja. Nakon niza vlastitih autorskih pjesama, Jure je ponovno udružio snage s Miroslavom Rusom, što je rezultiralo uspješnim spojem iskustva i kreativnosti.

Shtosmo – “Tika Taka”

Nakon ljubavne uspješnice “Prokleta”, mladi hip hop kolektiv Shtosmo predstavlja se u žešćem izdanju. “Tika Taka” je zanimljiva žanrovska mješavina, energijom nabijena masa autotunea i nasumičnih rima koja će biti uzrok velikih mosh pitova na njihovim samostalnim nastupima.

 

One Possible Option – “Earth INC.”

Žestoki momci iz grupe One Possible Option ponovno su u akciji! Pjesma “Earth INC.” najavljuje njihov drugi studijski album čiji je izlazak najavljen za kraj ljeta. Žestok rock zvuk na visokoj je razini kvalitete, a poruka koju šalju ovom pjesmom, inspirirani trenutnom situacijom u svijetu, jednako je snažna i upečatljiva.

Moglo bi Vas zanimati