08
lip
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: BluVinil, Franka x ToMa, Kandžija i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

BluVinil – “Zvijeri”

 

Šibenski pop rock bend BluVinil objavio je novi singl “Zvijeri”, još jedan singl kojim najavljuje nadolazeći album.

Nakon pjesme “Ovdje nema nikoga”, s kojom su najavili novi ciklus BluVinila i njihov treći album, stižu “Zvijeri”.“Radi se o ljubavnoj pjesmi o atomskoj bombi. To je pjesma koja slavi ljeto i život”, poručuje BluVinil.

Produkciju singla “Zvijeri” potpisuje Srđan Sekulović Skansi, režiju videospota Tomislav Dugandžić, s kojim je bend već ranije surađivao na singlovima “Apaši” i “Heroji”, dok je za umjetničko oblikovanje zadužena Iris Šprljan. Autor glazbe, teksta i aranžmana je Matej Nakić.

 

 

kids from the sky – “Ulica 22”

“Ulica 22” novi je, dugoiščekivani singl alt-pop dua kids from the sky (Teo Golub i Robin Petić) savršen za duge vožnje i postat će must-have na vašim ljetnim playlistama.

kids from the sky prošlu godinu zaokružili su uspješnim singlom “Znamo malo” i energičnim nastupom na LIFT festivalu o kojem se i dalje priča, a rad na nadolazećem albumu nastavljaju uz neodoljivu “Ulicu 22”.

 

Franka x ToMa – “Da opet nađem te”

Hrvatska pop zvijezda Franka udružila je snage s jednim od najpopularnijih novih domaćih glazbenika ToMom, te su stvorili emotivan pop duet “Da opet nađem te”. Pjesma pokušava pronaći odgovor na pitanje: “Kako izgleda muško-žensko viđenje jedne iste situacije, istog problema u vezi?”.

Iza pjesme, uz autore teksta ToMu i Franku stoji autorski i producentski tim iz Švicarske A-Tunes, glazbeni profesionalci koji su radili i s Nemom, ovogodišnjim pobjednikom Eurosonga.

Za novi hit duet, Franka i ToMa su objavili videospot pod redateljskom palicom Filipa Gržinčića.

 

Kandžija – “Idemo po sreću”

“Idemo po sreću” novi je Kandžijin singl objavljen nakon pet godina diskografske pauze. Jedan od naših najpoznatijih hip hop izvođača publici je otkrio svoj dobro poznati zvuk začinjen novim glazbenim šarmom, a otkrio je i ponešto o pozadini pjesme. “Pjesma je o ljudima koji se vrte u krug, jer tražiti sreću je dosta nemoguća stvar”, ističe glazbenik.

Singl “Idemo po sreću” ima neku novu, a opet toplu i poznatu atmosferu, svjež vibe koji pokazuje novi smjer u kojem Kandžija i njegov bend idu.

Spot za “Idemo po sreću” Kandžija je radio u vlastitoj produkciji. Video je sniman u Osijeku i okolici, u Villi Stipino, a na njemu su radile jake mlade snage. Snimao ga je Marko Milohnić, montirao je Stjepan Hren, kolor korekciju je radio Denis Komljenović, a Ljupka Tanevska je radila scenografiju. U spotu uz glumicu Aretu Čurković, glume i inače odlični osječki glazbenici, kao što su članovi grupe Čuvarkuća, Tin i Hrvoje, Mito Matija i mnogo drugih.

 

Gina i Marko – “Tu tu”

Voljeti je teško. To znaju svi koji su probali. Neke od naših najdražih priča su obično one iz kojih smo se u nekom trenutku htjeli maknuti, ali nam nešto nije dalo da odemo.

Upravo o toj ideji govori “Tu tu”, pjesma s Gininog debitantskoj albuma “U mojim tajnim notama”, koja je premijerno izvedena uživo u zagrebačkom Petom kupeu.

Čime je ovaj glazbeni par rasplakao publiku, je li se Marko snašao prvi put na pozornici i kako zvuči pjesma “za sve one od kojih netko nije odustao”, pogledajte sami.

Video je snimljen na koncertnoj promociji Gininog debitantskog albuma “U mojim tajnim notama” u zagrebačkom klubu Peti kupe 9. lipnja 2023. godine.

Moglo bi Vas zanimati