19
tra
2024
Vijesti

71. izdanje

ToMa je pobjednik Zagrebačkog festivala

ToMa - pobjednik Zagrebačkog festivala 2024.

ToMa - pobjednik Zagrebačkog festivala 2024. /Matej Grgić

share

ToMa je pobjednik 71. Zagrebačkog festivala na kojem je izveo pjesmu “Voljet ćeš opet” Aljoše Šerića

Večeras je održano 71. izdanje najdugovječnijeg hrvatskog festivala, a dvorana u zagrebačkom HoB-u bila je prepuna autora i izvođača koji su premijerno uživo izvodili svoje nove pjesme i njihovih kolega iz glazbenih krugova koji su ih došli podržati.

Nagradom za najbolju pjesmu i izvedbu prema žiriju Zagrebačkog festivala nagrađen je ToMa za pjesmu “Voljet ćeš opet”, autora Aljoše Šerića. Fantastičnim nastupom oduševio je cijelu dvoranu, žiri te gledatelje pred malim ekranima i zasluženo osvojio glavnu nagradu. O pobjedniku festivala odlučivao je stručni žiri koji su činili Vanna, Urban, Matija Cvek, Ana Miščević i Željko Barba. Nagradu mu je uručio umjetnički ravnatelj Zagrebačkog festivala, Branimir Mihaljević.

ToMa - pobjednik Zagrebačkog festivala 2024.

ToMa – pobjednik Zagrebačkog festivala 2024./Matej Grgić

“Isuse, hvala! Ne znam šta reći, hvala svima koji su slušali i pratili i omogućili da pjesma bude na pozornici! Puno je ljudi sudjelovalo, ali moram istaknuti Aljošu Šerića koji je maestralan glazbenik i zahvaljujući kojem imam ovu pjesmu. Hvala Hrvoju Domazetu za aranžman i hvala Filipu Gržinčiću, a posebna zahvala ide Djordjiji Palić što me zeznula pa sam sad tu, na pozornici! Hvala obitelji i publici!”, nije mogao sakriti uzbuđenje ToMa.

Večer je otvorio mladi Martin Kosovec koji je cijelu dvoranu oduševio izvedbom hita “Golubovi” legendarnog Ive Robića čime je obilježena 101 godina od njegova rođenja.

Saša Lozar i Peggy Martinjak

Saša Lozar i Peggy Martinjak/Matej Grgić

Nakon otvorenja festivala, uručena je nagrada za najizvođeniju pjesmu prošlogodišnjeg, jubilarnog festivala, a to je pjesma “Lagano na vrijeme” Saše Lozara, koju autorski potpisuje Predrag Martinjak! “Imam veliku tremu, ne mogu riječima opisati koliko mi znači da sam večeras ovdje s nagradom. Presretan sam i hvala puno autoru Peggyu i izvršnoj producentici Gogi Bosak koja je pokretač moje karijere od samog početka. Ovo je za mene velika čast i privilegija”, rekao je nagrađeni Saša Lozar.

Pozornicom je zatim prošetalo ukupno 20 izvođača koji su premijerno uživo izvodili svoje pjesme, boreći se za prvu nagradu festivala. To su bili: Boris Štok, Cota G4, Dani Kristina, Giuliano, Grupa 777, Hjer feat. Lara, IDEM, Ilma, Josip Palameta, Kristijan Kiki Rahimovski, Laura, Leteći Odred, Marija Mirković, Mia Dimšić & Doris Kosović, Milošev feat. Nikolina Kovačević, Natali Dizdar, Roko Vušković, Stefany, Tina Vukov i ToMa.

Mia Dimšić i Doris Kosović dobitnice su nagrade a najbolju pjesmu po izboru radijskih urednika HURIN-a i Hrvatskog radija

Mia Dimšić i Doris Kosović dobitnice su nagrade a najbolju pjesmu po izboru radijskih urednika HURIN-a i Hrvatskog radija/Matej Grgić

Kroz cijelu svečanost dodjele vodili su nas Iva Šulentić i Duško Ćurlić, a ove godine je dio programa bio posvećen jednoj od diva hrvatske glazbe i prvoj dami hrvatskog šlagera, Gabi Novak. Poseban trenutak večeri uslijedio je nakon natjecateljskog dijela festivala i dodjele nagrade za poseban doprinos, kad su medley za Gabi pjevali Martin Kosovec i Tajči. Izveli su zajedno njezine hitove “Gazi dragi srce moje”, “Plava ruža zaborava” i “Pamtim samo sretne dane” uz koje je zapjevala i mnogobrojna publika.

Nagradu za Gabi je od glavnog urednika Večernjeg Lista, Dražena Klarića i dugogodišnje urednice Croatia Recordsa, Klaudije Čular, preuzeo njen sin, cijenjeni pijanist Matija Dedić. Tim priznanjem Gabi se pridružila društvu velikih umjetnika, prošlogodišnjim dobitnicima ove nagrade – Dragi Dikliću, Alfiju Kabilju i Ivici Krajaču.

Moglo bi Vas zanimati