06
sij
2024
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Damir Urban, Marko Kutlić, Jyro i drugi

share

Pet najboljih singlova koje ste propustili poslušati tijekom blagdana

 

Damir Urban – “Blijeda u proljeće”

“Blijeda u proljeće” dolazi kao prvi singl nakon višestruko nagrađivanog albuma Lipanj, srpanj, kolovoz kojim je Urban, prema vlastitim riječima, rezimirao jednu malu epohu, zbirom pjesama koje su zaslužile biti objavljene i onih pjesama koje su ispale svjedokom vremena. Glazbu i tekst nove pjesme “Blijeda u proljeće” napisao je Damir Urban, a aranžman je djelo cijelog benda Urban & 4 i Mateja Zeca koji je također zaslužan za snimanje, mix i mastering. Producenti pjesme su Damir Urban i Matej Zec. Videospot koji tek treba nastati objavit će početkom godine.

 

Leo Rumora – “Svaki novi dan”

Leo Rumora je umjetnik koji ne izbacuje stvari kao na traci, ali kad izbaci novu pjesmu onda ima glazbenu prepoznatljivost i zavodljivu ljepotu. Vjerojatno mnogi ne znaju kako je Leo prije bubnjarskog statusa kod Fiumensa bio vokal riječkih Ogledala. Svojim prepoznatljivim glasom, kombinacijom tenora i baritona opet briljira u novoj pjesmi “Svaki novi dan” Kao nepopravljiv romantik i ljubitelj glazbe osamdesetih godina, ne treba čuditi stilski izbor okrenut nekim emotivnijim vremenima. Tekst pjesme potpisuje cijenjeni tekstopisac Dinko Fazinić, a za glazbu je zaslužan talentirani kantautor s Korčule – Bruno Filipović.

 

Psihomodo pop – “Dižeš me”

Četiri godine nakon nagrađivanog i hvaljenog albuma Digitalno nebo, omiljeni rock’n’roll bend Psihomodo pop ima novi singl. “Dižeš me” je kratka i slatka ljubavna posveta onoj posebnoj osobi uz koju je baš sve lakše i ljepše. „Lirska kompozicija lebdećeg karaktera u tipičnom stilu Psihomodo popa“, kako kaže Dado Gobac, zabavna je dizalica kojom vječni mladići najavljuju i novi studijski album „Vjerujem u čuda“ kojeg će svekolikom pučanstvu predstaviti u godini novih prilika – godini Zmaja (2024.).

“Dižeš me” glazbeno i tekstualno potpisuje Davor Gobac, brass aranžmane Ivan Arnold dok ostali aranžmani i produkcija nose potpis Srđana Sekulovića Skansija. Prateći video djelo je njihovog dugogodišnjeg prijatelja i suradnika Radislava Jovanova Gonza koji je trenutno u finiširanju dokumentarnog filma o PMP-u, a kojeg ćemo uskoro moći i vidjeti.

 

Marko Kutlić – “Za tebe”

Marko Kutlić, koji se može pohvaliti i više nego uspješnim koncertom u Tvornici kulture, sada svoju publiku usrećuje novim video spotom za pjesmu “Za tebe“. Marko nastavlja ubrzanim tempom. Naime, ovo je peti singl s videom, a najavio je još jedan singl s aktualnog albuma Poleti ptico početkom ove godine.

 

Jyro – “Galerija”

Trep scena u Puli jača je nego ikad, a Jyro je jedan od ključnih predstavnika iste. Nakon nastupa na festivalu Lil Drito iz Tvornice došlo je vrijeme za objavu novog singla “Galerija” na kojoj je dodatno pojasnio svoj glazbeni smjer i istaknuo talent za koji bi u novoj godini mogla saznati i šira publika.

Moglo bi Vas zanimati