09
pro
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Stela Rade, Bore i Peki, panakota i ostali

share

Ovo je pet najboljih novih pjesama koje morate poslušati

Mavid x Jac – “Studeni“

Mavid i Jac dio su SBL kolektiva čije vrijeme tek dođe. Novi singl “Studeni” nešto je laganiji i plesniji od njihovih prethodnih ostvarenja u kojemu je njihov prepoznatljivi glazbeni smjer jasniji. Pjesma je pitka i ulazi u uho već nakon prvog slušanja te bi se jako dobro uklopila u radijski eter.

 

Stela Rade – “Korak po korak“

Mlada i nekonvencionalna glazbenica Stela Rade, donosi svježi vjetar na glazbenu scenu, a sada predstavlja posljednji video spot s nadolazećeg, istoimenog EP-a Korak po korak. S četiri intrigantna singla – “Briga me,” “Spasi nas,” “Nije kasno,” i naslovna pjesma “Korak po korak,” Stela je donijela glazbenu raznolikost kakvu već duže vrijeme nismo čuli. Mlada i nekonvencionalna glazbenica Stela Rade, donosi svježi vjetar na glazbenu scenu, a sada predstavlja posljednji video spot s nadolazećeg, istoimenog EP-a Korak po korak. S četiri intrigantna singla – “Briga me,” “Spasi nas,” “Nije kasno,” i naslovna pjesma “Korak po korak,” Stela je donijela glazbenu raznolikost kakvu već duže vrijeme nismo čuli.

Mate Ponjević – “Ak nejde onda nejde”

Mladi zagrebački glazbenik Mate Ponjević predstavlja svoj treći singl ”Ak nejde onda nejde”. Nakon što je „prob’o sve“ i djelovao u bendovima (Fire in Cairo, Pitaj klince, Svemirko), Mate se odlučio okušati u glazbenim i kreativnim solo vodama. Široj se javnosti prethodno predstavio singlovima ”Glasine” i ”NE TREBAM NIKOGA”, a sada predstavlja radiofoničan treći singl.

panakota – “Strijelac”

Zagrebački alt-pop projekt panakota objavio je novi video spot za pjesmu Strijelac. panakota vas zove da pobjegnete s njom i nestanete u svijetlima grada, ceste, klubova – tražeći sebe, ljubav, uzbuđenja. Ovo je posljednja pjesma s EP-a Bića koja dobiva video realizaciju, a Strijelac je, uz svoj astrološki značaj, priča o bijegu, ljubavi i traženju. Panakotinu se glazbu može opisati kao delikatnu, sanjivu i slojevitu. Lebdeće teksture, prozračni vokali i brass sekcija isprepletena sočnim beatovima i prepoznatljivom produkcijom atributi su koji se ističu na njihovom debitantskom EP-ju. Režiju i snimanje video spota potpisuje Janet Beriša, a panakota su Duga Bavoljak i Mirna Čupić uz producentsku ruku N/OBE.

Peki x Bore Balboa – “Pliz skloni pare”

Nakon “Paname” Bore i Peki predstavljaju novi banger. Inspirirani pjesmom “Freed From Desire”, sigurnim receptom za najluđu klupsku atmosferu, instantno su pridobili pažnju slušatelja. Kada se tome doda njihov autorski potpis, lud provod i etiketa hita su garantirani.

Moglo bi Vas zanimati