13
sij
2024
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Pava, pocket palma, Mavi Kan feat. Dus i drugi

share

Ovo je pet najboljih novih pjesama koje morate poslušati (koje se neće predstaviti na Dori)

Pava – “Bolji dani”

Izvrsna kantautorica Pava jedva je čekala predstaviti novu pjesmu “Bolji dani” i to u depresivnom siječnju. Zarazni refren publici će se uvući u uho, a emocija koju je iznijela u pjesmi podsjetit će na sretne dane. Već neko vrijeme Pava očarava svojim glazbenim vještinama, skromnošću i osmijehom, a svakom se novom pjesmom ponovno želi dokazati. “Bolji dani” poklon su publici za hladni siječanj.

 

pocket palma – “ruke”

Omiljeni synth pop trio pocket palma (Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek) objavljuje novi singl s hvaljenog akutalnog albuma III – “Ruke”. Singl dolazi uoči velike koncertne promocije albuma koja će biti održana u Tvornici kulture u subotu 16. ožujka. Uz koncert u Tvornici kulture, ekipa iz pocket palme priprema brojna iznenađenja za svoje obožavatelje, a za sam početak godine nominirani su u kategoriji Elektro&Off nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off.

 

Mavi Kan feat. Dus – “Ništa mi nisi dužan”

Pjesma “Ništa mi nisi dužan” najnoviji je singl grupe Mavi Kan koji će se naći na albumu Future sound of Sevdah. Radi se o jednom od najvećih “incidenata” otkako bend postoji, a to je iskorak prema house glazbi. Na svojoj autorskoj kompoziciji co-leader benda Bruno Urlić, po prvi je put pustio da netko drugi produkcijski zapečati njegov uradak. Iako bi pjesma vjerojatno sasvim dobro funkcionirala i u standardnoj etno-jazz maniri, Sakin i Bruno odlučili su napraviti ozbiljniji iskorak prema radijskom eteru, a za takvo što nisu mogli izabrati boljeg suradnika od prekaljenog inovatora hrvatske glazbe i sjajnog producenta Zvonimira Duspera Dusa. Dus je njihovu akustičnu svirku “obukao” u sebi svojstven groove i produkciju pjesme usmjerio ka zapadu iako bend, a pogotovo pjevačica Sakin Modronja oduvijek pomalo streme ka istoku.

 

Dead Dog Summer – “Scars”

Dead Dog Summer započinju novu godinu uz novi singl pjesmu Scars koja najavljuje njihov drugi album koji je planiran za kraj ove godine. Nakon prvog albuma A Place of Someday koji je izašao u rujnu 2022. prvo kao digitalno izdanje na Geenger Records, a kasnije i kao vinil u svibnju 2023., bend nastavlja svoj put s novim stvarima i koncertnom promocijom. Dead Dog Summer dolaze iz Čakovca, Hrvatske, osnovani su krajem 2020. godine, a bend čine Igor Bistrović (vokal i gitara), Krešo Žerjav (bas i vokal) i Boris Strahija (bubnjevi).

 

Krankšvester ft. Sajsi Mc – “Šta bi ti”

Švesterovo je sve bliže i bliže, kao i datum objave albuma Dobri dečki. Najavljuje ga drugi singl “Šta bi ti” na kojemu se 3kiju i Settu pridružila Sajsi MC. Duboka filozofska promišljanja na dobro poznatu tematiku uvijek su dobitna kombinacija.

Moglo bi Vas zanimati