28
tra
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Detour, kids from the sky, nemanja i drugi

share

Ovog tjedna vodimo vas na veliko glazbeno putovanje svijetom. Zaplešite s nama!

 

nemanja – “Korzika”

Zaplešite uz nemanju! Pulsko-zagrebački psych funk bend vratio se s novim singlom kojim najavljuju i predstojeći izlazak novog albuma Voodoo Beat. Kako zvuči fuzija diska, pomalo orijentalnog i ezoteričnog zvuka saznat ćete na putu u Korziku, a na zarazan vajb ove pjesme teško je ostati ravnodušan. Odlična feelgood stvar za sunčane proljetne i ljetne dane.

 

kids from the sky – “Japan”

Putovanje ovog tjedna odvodi nas i do Japana, a tamo nas vode kids from the sky. Krenimo na dens u Tokio! Electro-pop križevačkog benda izvrstan je sanjarski bijeg od svakodnevice, prepun pozitivne energije u dobrom ritmu. Pjesmu autorski potpisuje Teo Golub kojemu se na miksu i masteringu pridružio Mihovil Šoštarić Lockroom. Dobitna kombinacija!

 

Baby Babilon – “Niz Kilimanjaro”

Krenimo sada niz Kilimanjaro uz Baby Babilon! Jedinstven zvuk i intrigantne stihove najbolje objašnjava sam bend: „Kontrast high-tech svijeta i rane civilizacije dočarava neku čudnu sliku u suvremenoj dilemi koliko je istinski čovjek ostao nepokvaren silnom tehnologijom i je li to cijena koja se mora platiti ka napretku? Svakako smatramo kako je važno kroz umjetnost, a to pokušavamo i kroz naše pjesme, komentirati nekakvu kolektivnu društvenu svijest i nas same, jer i mi smo dio tog istog društva. Pjesma ima snažnu poruku s, ovoga puta, malo nježnijim zvukom što stvara neku lijepu ravnotežu i jedno drugo dobro nadopunjuje te stvara cjelinu.“

 

Detour – “CSI: Lastovo”

Posebna misija čeka nas ovog tjedna na Lastovu. Master Blaster, naime, nije samo pjesma s Dore, već i album! Objavljen danas, a predstavljen singlom “CSI: Lastovo”, novo je poglavlje grupe Detour. Nastajao je u vrijeme pandemije, potresa, rata u Ukrajini, kako kaže frontmen i autor Nenad Borgudan, što se itekako reflektiralo na višeznačnost i ovog singla, što mu daje posebnu dozu zanimljivosti, primamljivosti i zaraznosti.

 

Dienne – “Sleepless nights”

Nakon putovanja, slijedi suočavanje sa stvarnošću u melankoličnoj baladi zadarske kantautorice Dienne. Radi se o njenom četvrtom singlu koji spaja snažan vokal s melankoličnim prizvukom uz emotivne i sjetne tekstove o usamljenosti i osjećaju praznine s kojim se mnogo ljudi s vremena na vrijeme može poistovjetiti. Pjesma, kaže autorica, nosi i puno dublju poruku ohrabrenja upućenu svim ljudima koji sumnjaju u sebe i svoje sposobnosti te poručuje da se ne podcjenjujemo i da bez straha nekad trebamo uroniti i u nepoznato.

Moglo bi Vas zanimati