22
tra
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Elemental, Tonči & Madre Badessa, Pavel i drugi

share

Nekim ljubavima nema spasa, a za neke se vrijedi boriti. Neki i od žvake mogu napraviti hit. Sve to i više u ovotjednoj rubrici Daj 5.

 

Tonči & Madre Badessa – “Žvaka”

Kako od žvake napraviti hit zna Tonči Huljić koji je nadogradio opus Madre Badesse zaokretom prema reggae i hip hop stilu. Šalu na vlastiti račun prati spot u kojem glumi propalog glazbenika koji radi želje za ponovnom slavom prihvaća ponudu odbačene žvake i s njom stvara hit.

 

Pavel – “Everest”

Posveta djetinjstvu i splitskoj buri je pjesma “Everest”, novo autorsko djelo Aljoše Šerića koje govori o nekim bezbrižnijim i jednostavnijim danima. Nostalgija je uspješno prenesena u emociji u kojoj će se pronaći mnogi te prisjetiti se davnih, potpuno drugačijih vremena.

 

Elemental – “Usta na usta”

Slavljenički niz Elemental nastavlja pjesmom “Usta na usta”, koja je potpuna suprotnost prethodnici “Hajde ljubav dođi”. Težina zatvaranja ljubavnog poglavlja knjige života, zapletena u dramatičan pokušaj povratka i melankoliju trenutka. Jer, stvar nije crno-bijela kako se čini. Odlična balada za sve propale ljubavi.

 

The Siids – “Love Worth Saving”

Neke ljubavi je vrijedno sačuvati, kažu The Siids koji u elektroničkom ozračju synthova najavljuju novi studijski album. Prepoznatljivo dvoglasje doprinosi emocionalnom intenzitetu stihova, stvarajući snažnu i dirljivu izvedbu. Pjesma je to o “prestanku traganja za nedostižnim, o stanju mira i prihvaćanja ljepote trenutka” kojom bi The Siidsi vrlo lako mogli konkurirati i na inozemnoj sceni.

 

Živa – “Bad Blood”

“Bad Blood” treći je singl s nadolazećeg debitantskog albuma Žive, odnosno Lucije Ivšić od ranije javnosti poznate kao članice i osnivačice benda Punčke. Pjesma sadrži mračne sintesajzere i snažne ritmove koji pojačavaju sirovu emociju njenih slavonskih korijena i utjecaja darkwavea. Ovo je prva pjesma koju je ŽIVA sama producirala, a izazovno je to i ispunjavajuće iskustvo, kaže, koje je unaprijedilo njene sposobnosti pisanja pjesama.

Moglo bi Vas zanimati