31
ožu
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Edo Maajka, Sina Jakelić, Kuku$ i drugi

share

Neki su pronašli put do virtualnog svijeta, neki do mora. Vaš je put ovih pet najboljih novih pjesama ovog tjedna.

 

Edo Maajka – “Moj put” feat. Đorđe Miljenović, Rade Šerbedžija

Za album Moćno Edo Maajka je osvojio nebrojene riječi hvale domaćih glazbenih kritičara, nagradu Rock&Off te nominaciju za Porin. Sada je predstavio spot za pjesmu “Moj put”, dinamično djelo okrunjeno emotivnom poezijom koja nosi snažnu porukom. U autorstvu pjesme pridružili su mu se Đorđe Miljenović i Koolade dok je stihove Miljenka Jergovića interpretirao Rade Šerbedžija. Pronađite svoj put u ovom izuzetno iskrenom djelu koje nikog ne ostavlja ravnodušnim.

 

Kuku$ – “Nemaš blage”

Nemaš blage da Kuku$ postoji već punih deset godina! Pioniri trap glazbe u Hrvatskoj definirali su glazbene trendove, a sad pomiču granice i u virtualnom svijetu objavom prvog NFT albuma. Album “The Lost Files” bit će kao NFT objavljen u samo pedeset primjeraka, a najavljuje ga singl “Nemaš blage” čiji je spot zanimljiv presjek estetike kultnih video igara i glazbenih spotova trenutno najpopularnijih na sceni. Dečki će deseti rođendan proslaviti i koncertom u Domu sportova o kojem više informacija donosimo uskoro.

 

Miki Solus – “Michael Scott”

Miki Solus novu je pjesmu posvetio je Michaelu Scottu, liku iz serije “The Office”, koji je rekao “That’s what she said”. Pjesma je to s njegova aktualnog albuma “Najbolji su pjevači bez sluha”, a za potrebe snimanja spota, kaže, udebljao se dvadeset i pet kilograma. Sjeti se riječi Michaela Scotta…

 

Sina Jakelić – “Morski korijen”

„Onima koji su voljni navući odijelo za ronjenje i skočit’ u moje More, želim dobrodošlicu i ugodnu radnu temperaturu. Kad ste već tu, zadržite dah i u momentu…”, poručuje Sina u baladi čiju glazbu potpisuje Josip Radić. Višestruko nagrađivan tekstopisac, ujedno autor stihova „život krade, more vrati” vratio se nakon pet godina pauze. Pjesma “Morski korijen” autobiografska je priča o povratku iz inozemstva u rodni, morski kraj, s kojom će se poistovjetiti mnogi.

 

IAN – “Nebo bez anđela”

Ivan Anić, umjetničkog imena IAN, splitski je kantautor koji se javnosti predstavio u natjecanju The Voice. Pjesma “Nebo bez anđela”, balada s rokersko-metalskim štihom s početka novog milenija, najavljuje njegov debitantski album na kojem obećaje širok dijapazon glazbenih žanrova i emocija.

Moglo bi Vas zanimati