07
tra
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Domenica, Ivana Marić, Donkey Hot i drugo

share

Tko je control freak, a kome je srce ledeno? Saznajte u ovotjednom odabiru pet najzanimljivijih novih pjesama.

Donkey Hot – “Srce joj je ledeno”

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se MAMA zato što je mama car i nema se kako drugačije zvati, kaže Vili Gobac, opisujući zanimljiv odabir imena novog diskografskog izdanja svog projekta. Najavljuje ga singl “Srce joj je ledeno”, energična i opasna priča o kraljici ledenog srca. Premda Vili i ekipa nisu uspjeli otopiti i osvojiti srce zanimljive dame opjevane u stihovima, naša su srca osvojili na prvo slušanje.

 

Ivana Marić – “Plovi”

Iskrenu životnu priča autorice Maje Vasilj prenijela je Ivana Marić u novoj pjesmi “Plovi”, prenijevši iskreno emociju u baladi s kojom će se poistovjetiti mnogi. Aranžman pjesme potpisuje Zvonimir Domazet, a pjesmu prati i spot s redateljskim potpisom Hrvoja Banića.

 

Davor Radolfi i Saša Antić – “Moram pivat”

Davor Radolfi i Saša Antić svoje su dugogodišnje poznanstvo pretvorili u suradnju te zajednički otpjevali pjesmu “Moram pivat”. Autorski je potpisuje poznati splitski skladatelj i tekstopisac Jure Stanić koji nas je napustio prije nepune dvije godine. Saša Antić pjesmu je tekstualno obogatio te svojom osebujnom i prepoznatljivom interpretacijom stvorio poseban ugođaj. S obzirom na to da je pjesma posveta velikom skladatelju, pripadajući spot snimljen je na nekoliko lokacija u Splitu, gradu u kojem je Stanić rođen.

 

Domenica – “Control Freak”

Dobru energiju za rasplesane proljetne dane donosi Domenica u novoj pjesmi “Control Freak”. Pjesma govori o  tome koliko kontroliramo svoj život pa čak i kad su u pitanju osjećaji, a autorski je potpisuju Ivan Huljić (glazba i aranžman), Vjekoslava Huljić (stihovi) i Hrvoje Domazet (aranžman). Pjesmu prati spot u režiji Velimira Crljića i Gorana Pribičevića.

 

Ema feat. Zembo Latifa – “Senorita”

Ema je opako novo ime na domaćoj hip hop sceni. Publici se predstavila objavom EP izdanja Reina na kojem se ističe pjesma “Senorita”, nastala u suradnji sa Zembom Latifom: „Senorita je pjesma koja je nastala slučajno u studiju. Rekla bih da je to bila jedna magična večer u kojoj smo Zembo i ja odmah zavajbali na beat i tekst je nekako došao spontano”, rekla je Ema, a praksa je odavno pokazala da najbolje pjesme nastaju iznenada, jednostavno i spontano.

Moglo bi Vas zanimati