25
ožu
2023
Daj 5

Najbolje pjesme tjedna

Daj 5: Parni valjak feat. Igor Drvenkar, Prljavo Kazalište, Eric i drugi

share

Povratak velikana i dolazak proljeća. Potraga za ljubavi, vjera u ljude, stare i nove navike. Novih pet pjesama koje biste ovog tjedna trebali preslušati.

Eric – “Gdje je ta ljubav”

Talentirani 22-godišnji kantautor, multi instrumentalist i producent ERIC predstavlja pjesmu “Gdje je ta ljubav”. Iako progovara o ljubavi koja je izblijedjela i nestala, ERIC objašnjava da je pjesma, unatoč tužnoj tematicim zapravo „sve, samo ne balada”.

 

IDEM – “Par put godišnje”

Antun Aleksa je kantautor, multinistrumentalni glazbenik, booker, menadžer, festivalski organizator, diskograf i dobri duh aktualne zagrebačke scene. Poznat je po sviranju u bendovima Porto Mortu, Trophy Jumpu i JeboTon Ansamblu. U 2023. godini se odlučio za objavljivanje solo projekta pod nazivom IDEM. Antun djelomično prenosi svoja iskustva koja putem dobivaju i imaginarnu notu, a u konačnici čine cjelinu s glazbom koju autor stavlja, ne u ladice već u ormar žanrova “bedroom indie diy post pop punk smeće”, a široj javnosti bi se mogao svrstati pod alternativni pop punk. “Par put godišnje” je njegov treći singl, a režiju potpisuje Pavle Kocanjer.

 

Danijela Martinović – “Vjerujem ljudima”

Danijela Martinović, predstavlja poseban spot za pjesmu “Vjerujem ljudima”. Iako je pjesma objavljena prije nekoliko mjeseci, realizacija spota zbog iznimne je priče potrajala duže: „Pjesmu sam snimila prije nekoliko mjeseci i već na prvo slušanje zazvučala mi je kao oda ljudima, oda dobrog koje živi u srcu svakog čovjeka. Tako sam došla do malog izazova jer naprosto nisam znala kako spotom prenijeti tu poruku. Na kraju smo za goste u spotu odabrali stvarne ljude koji svojim životom potvrđuju kako je neophodno vjerovati ljudima“, ispričala je Danijela.

 

Parni valjak – “Moja glava, moja pravila”

„Nastavljamo dalje“, poručili su članovi Parnog valjka. Nakon nekoliko mjeseci nagađanja i iščekivanja, jedan od najvećih rock bendova na ovim prostorima predstavlja novu autorsku pjesmu. “Moja glava, moja pravila” njihov je novi singl, koji pjeva glazbenik Igor Drvenkar, a za koji je objavljen i prateći videospot. Glazbu i stihove za novi singl “Moja glava, moja pravila” potpisuje Husein Hasanefendić Hus, autor bezvremenskih pjesama Parnog valjka koje su odgojile generacije slušateljica i slušatelja. Pjesma je nastala prije nekoliko mjeseci, tražila je svoj glas i u kadru se pojavio upravo Igor Drvenkar, koji je svojom energijom, pristupom i glasom osvojio simpatije članova benda.

 

Prljavo kazalište – “Stare navike”

Prljavo kazalište objavilo je singl  “Stare navike” s novim bubnjarom i povratnikom u bend Fedorom Boićem. Nakon deset godina Prljavci su objavili novu pjesmu, te ujedno i najavili izlazak novog albuma na kojem bi se trebalo naći dvanaest novih pjesama.

 

 

Moglo bi Vas zanimati