05
srp
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Grše i Peki, Nina Badrić, Sandi Cenov x Maja Šuput i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

Grše i Peki – “Mangio Pasta”

Sredinom travnja mladi reper iz Drniša – Peki, objavio je debitantski solo album Fortuna, koji je u prvih tjedan dana od objave samo na Spotifyju prikupio više od 200.000 streamova. Kao jedna od najslušanijih pjesama s ovog izdanja istaknula se “Mangio Pasta”, duet s Gršom koji je u kratkom roku postao favorit publike. Ovom prilikom pjesma je predstavljena kao drugi po redu singl s Pekijevog albuma prvijenca, zajedno s pratećim videospotom ispunjenim atmosferom mediteranskog načina života.

Na svom prvom solo albumu “Fortuna”, Peki je predstavio dvanaest autorskih pjesama, među kojima se kao gosti pojavljuju vodeća imena domaće hip-hop scene, a to su Hiljson Mandela, Vojko V, Bore Balboa i Grše, kao i mlada trap senzacija, velikogorički reper Baks.

U kreiranju albuma Fortuna sudjelovalo je šest producenata, a to su Mihovil Šoštarić Lockroom i El Maar te Trky, Traposlavia, Fynolla i Luka Pekas. Uz njih, na izdanju su sudjelovali i glazbenici Ante Labetić (violina), Matej Vukić (truba) i Branimir Župić (klavir). Prateće vizuale i artwork kreirali su blck.xcvi i Marin Ćosić (hrapavastr).

Pjesma “Mangio Pasta” se odmah po objavi albuma istaknula kao jedan od favorita publike te je vrlo brzo ušla u Billboard Croatia Songs listu, gdje se nalazi već sedam tjedana, a samo na Spotifyju je do sada ostvarila više od milijun i pol streamova. Na samom ulasku u ljetni period, Peki i Grše ovaj duet predstavljaju kao novi singl s albuma Fortuna, zajedno s pratećim videospotom, za koji su zaslužni Luka Matković i Ana Cindrić.

 

Nina Badrić – “Kako si”

Omiljena diva Nina Badrić već tjednima pjesmom #onokad dominira radijskim eterom, a danas na svoj rođendan, publiku časti strastvenom “Kako si”.

Pjesma dolazi uoči objave Nininog dugoiščekivanog albuma i najavljenog spektakla u Areni Zagreb.

“Album je gotov, a ja sam jako nestrpljiva da sve pjesme predstavim publici. Otvorili smo ga s #onokad, a sada na moj rođendan, stiže pjesma “Kako si”. Pjesma govori o tome da je ustvari malo koga briga za to kako smo uistinu. Živimo u vremenu otuđenosti, a ova pjesma upravo govori o tome da nam srce krvari pred očima svijeta, a malo tko se zaustavlja i pokazuje stvarnu brigu”, o pjesmi je ispričala Nina.

Pjesmu “Kako si” prati i spot koji je nastavak suradnje s Arnejem Misirlićem koji potpisuje i spot za #onokad, a za rap dionicu zadužen je VELI.

U “Kako si”, pjesmama s novog albuma, ali i brojnim drugim Nininim bezvremenskim hitovima publika će imati priliku uživati 30. studenog ove godine na velikom spektaklu u zagrebačkoj Areni kojeg Nina naziva najvećim koncertom svoje karijere.

 

Sandi Cenov x Maja Šuput – “Opasna kombinacija”

Zarazan ritam, melodija i tekst koji osvajaju već na prvo slušanje, energija i spoj Maje i Sandia, strast, drama i scene koje će nasmijati zasigurno će vrlo brzo osvojiti srca publike, radijski i televizijski eter.

Pjesma govori o dvoje zaljubljenih, ali zauzetih ljudi koji zajedno čine opasnu kombinaciju, a za koju su zaslužni hitmejkeri Neno Ninčević autor teksta i Miro Buljan koji potpisuje glazbu i aranžman.

Spot prati nevjerojatno putovanje kroz pet različitih vremenskih razdoblja, od baroknog sjaja, preko nostalgičnih četrdesetih i pedesetih godina, kroz uzbuđenje sadašnjosti pa sve do daleke, futurističke budućnosti.  Svako razdoblje donosi jedinstvenu estetiku i atmosferu naglašavajući bezvremenost i intezitet njihove ljubavi.

 

Hiljson Mandela – “7 ujutro”

Hiljson Mandela, zagrebački glazbenik, autor i trap ikona domaće scene, predstavlja novi singl s videospotom. Naslova “7 ujutro”, riječ je o njegovom drugom ovogodišnjem singlu koji stiže nakon hit-pjesme “Ankaran” s kojom je proveo četiri tjedna na #1 Billlboard Croatia Songs liste i s kojim dodatno najavljuje svoj najveći samostalni koncert do sada, ove jeseni u zagrebačkom Boćarskom domu.

“Pjesma nosi jednu neopterećujuju feel-good vibru koju smo u jednom danu zavrtili u studiju. Bio sam oduševljen beat-om koji je kreirao Lockroom i u par minuta sam imao gotov refren, a ostatak pjesme se samo nadovezao” otkriva Hiljson Mandela.

Nadodaje i kako je naknadno shvatio da ih je u stvaranju novog singla inspirirala čuvena cro-dance era domaće glazbene scene: “S odmakom sam shvatio da me instrumental pjesme podsjetio na cro-dance pokret koji je svojedobno isto bio jedan poseban novi val na sceni, i inspirirao me. Tako da mi uopće nije bilo teško napisati taj tekst i osjetiti čitavu vibru pjesme i vjerujem da smo najbolje što smo mogli u ovaj singl prenijeli tu čitavu srž druženja, partijanja i jednog dobrog života.”

Kao i dosadašnje samostalne singlove, Hiljson Mandela je i ovu pjesmu kreirao sa stalnim suradnikom, producentom Mihovilom Šoštarićem Lockroom-om, dok prateći videospot redateljski potpisuju Luka Matković i Ana Cindrić.

 

Bobo – “Muva na plafonu”

S aktualnog albuma “Noćni taxi” Bobo Knežević objavljuje još jedan spot zanimljivog naziva “Muva na plafonu”.

Spot u režiji Dinka Doringa govori o bliskom susretu čovjeka i insekta, te o njihovoj međusobnoj interakciji koja kulminira u ljetnom periodu kada poplava kukaca zajedno s nesnosnim vrućinama dostiže svoj vrhunac. Sam singl je sniman u studiju “Sviranka” kod producenta i multiinstrumentalista Marka Firsta dok scenarij za spot potpisuje sam Bobo.

Moglo bi Vas zanimati