17
ožu
2023
Daj 5

Daj 5: Kensington Lima, Matija Cvek, Ružno pače i drugi

share

Rock može biti žestok, može biti nježan, a može biti i zabavan. Sve to i još više u ovotjednoj preporuci najboljih novih pjesama.

Kensington Lima – “Sleep Tight”

Nova pjesma novog zvuka, ali s istom misijom – Kensington Lima predstavlja “Sleep Tight”. Pjesma je izvorno nastala za jednog drugog izvođača uz stihove na Hrvatskom jeziku, no pronašla je put kući te zasjala punim sjajem na engleskom jeziku uz prateći video spot s potpisom tvrtke Beyond Pines Films.

 

Matija Cvek & The Funkensteins – “Kraj Save”

Ljubitelji Matije Cveka ovu su pjesmu mogli čuti već na njegovom velikom koncertu u zagrebačkom Domu spotova izvedba s kojeg je ujedno i spot za “Kraj Save”. Balada je hommage Zagrebu kojime najavljuje početak rada na drugom studijskom albumu čiji se izlazak očekuje u rujnu ove godine.

 

Ružno pače – “Sedam milijuna”

Ružno pače is back! I to s novom pjesmom “Sedam milijuna”, mici maci! Jedan od najtraženijih izvođača za najbolje partyje generacije Z nastavlja s prepoznatljivim narativom koji neodoljivo podsjeća na pop-punk estetiku novog milenija oblikovanu elektronskim alatima i obogaćenu aktualnom tematikom. Pojačaj na najglasnije! Oprez, refren je izuzetno zarazan!

 

M.O.R.T. – “Pivac”

Sinjski junaci objavili su novi studijski album Samo hrabro i bez veze. Nema milosti niti balada, kažu. Sirovost na maksimumu, bez dlake na jeziku, uz veliku dozu iskrenosti i cinizma, M.O.R.T.ovci su još jednom dopustili da ih unutarnji glas vodi u stvaranju žestokih i taman teških jedanaest novih pjesama od kojih preporučujemo “Pivac“, za sve ljubitelje njihovog umjetničkog izražaja i onih koji će to tek postati. Žestoko, najžešće.

 

Bernarda Bobovečki – “Narko priča”

Bernarda Bobovečki prije nekoliko je godina bila u finalu natjecanja The Voice, a sada je objavila singl prvijenac “Narko priča”. Pjesma je autorska suradnja s glazbenikom i producentom Marijem Rašićem, a kako sama autorica otkriva, nastala je prije dvije godine nakon jednog izlaska. Njenu pozitivnu energiju, kaže, ne izazivaju opijati, a objašnjavanje dobrog raspoloženja pretočila je u pjesmu. Izuzetno zanimljivog i snažnog glasa, predstavila se u blues-rock stilu.

Moglo bi Vas zanimati