10
ožu
2023
Daj 5

Najbolje pjesme tjedna

Daj 5: Nika Turković, Natali Dizdar, Mile Kekin i drugi

share

Tko se bori s propalim ljubavima, a tko s vjetrenjačama? Poslušajte ovotjednu preporuku pet najboljih novih pjesama.

ToMa – “193”

Sudeći po najavnom singlu “193”, debitantski album ToMe mogao bi biti veoma zanimljiv. Lockroom na beatu, Toma u stihovima i glazbi;  zanimljiva i neočekivana kombinacija koja je u skladu s aktualnim trendovima svjetske pop glazbe, a ekranizirana u vatrenom spotu. Novi glazbeni identitet za pohvalu.

 

Miach – “SMS”

Miach je svoj glazbeni put nastavila uzlaznom putanjom i ovaj put uz najboljeg producenta svoje generacije, Mihovila Šoštarića Lockrooma. “SMS” je svojevrsna hrvatska verzija pjesme “Flowers” Miley Cyrus, jednako stvorena za radijski eter i plesne podije. Zarazna, direktna i slatko-opaka stvar!

 

Nika Turković – “Sam(a)”

Najsnažnija i najemotivnija pjesma do sada proizašla iz autorske radionice Nike Turković je balada “Sam(a)”. Pjesma osvaja i preuzima slušatelja na prvu, natjera ga da se zaustavi u trenutku i osjeti emociju i ohrabrujuću, na trenutke osvetničku poruku, elegantno, damski i iskreno izrečenu.

 

Natali Dizdar – “Ocean”

Natali Dizdar udružila je snage s Hrvojem Klemenčićem i Rokom Crnićem, poznatim kao članovi grupe Porto morto, i zaplivala u potpuno novim glazbenim vodama. Uronila je u ocean senzualnog electro-popa i donosi, kako sama kaže, „poruku osnaživanja, slobode, neopterećenosti”. Zanimljiva kompozicija koja otkriva njenu drugu stranu, naklonjenu zaigranom eksperimentiranju, što bi se u bližoj budućnosti moglo pokazati kao ispravan put.

 

Mile Kekin – “Ratnik svjetla”

Ratnici svjetla vrebaju sa svakog internetskog kutka, a Mile Kekin nas u novoj pjesmi spasiteljski osvještava njihove prisutnosti. I koliko god se posljednjih nekoliko godina osvještavalo i upozoravalo, mnogi, nažalost ovu društvenu poruku odbijaju čuti. No, nikada dovoljno upozorenja, sukladno tome, valjalo bi poslušati i novu Kekinovu pjesmu.

Moglo bi Vas zanimati