03
lip
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Neno Belan, Albina, pocket palma i drugi

Daj 5

share

Dramatično ili romantično? Što preferirate? Možda opasno? Za svakog ponešto u ovotjednom pregledu pet najboljih novih pjesama.

Neno Belan & Fiumens – “Žuti semafor”

Četrdeset godina karijere Neno Belan će proslaviti u Areni Zagreb, 8. ožujka 2025. godine. Veliki koncert, kaže, otvorit će upravo s ovom pjesmom koja je nakon predstavljanja na Zagrebačkom festivalu dobila spot. U spotu koji redateljski potpisuje Dinko Čvorić Doringo, Neno Belan se našao u nesvakidašnjim ulogama karatiste i vrtlara, preko kojih se na simboličkoj razini bori sa svojim uspomenama, a uz njega se u glavnoj ulozi pojavljuje i Lara Brkić, prepoznata pole dance i aerial silks instruktorica.

 

nemanja – “Opasne igre”

Voodoo beat polako poprima svoj konačni oblik, a druga stanica prema kompletnom albumu je pjesma “Opasne igre” koja je i dalje donosi neodoljivo zaraznu atmosferu na koju je teško ostati ravnodušan. Izlazak albuma najavljen je za 15. lipanj, a posebna je zanimljivost što je album inspiriran antičkim mitom o Orfeju i Euridici, na njihov jedinstven, moderan način upečatljive fuzije raznih žanrova.

 

Albina – “Grad sve zna”

Albina nastavlja svoj autorski put u suradnji s Đanom Smajo i Hrvojem Domazeta s kojima je predstavila novu pjesmu “Grad sve zna”. Klupski ritam uz prepoznatljivu vokalnu interpretaciju dobitna je kombinacija koja će jednako osvojiti i plesne podije diljem regije i radijske etere. Direktna u stihovima, sve je jasniji umjetnički smjer u kojem se Albina profilira, a kojeg na domaćoj sceni itekako nedostaje.

 

pocket palma – “ne mogu biti kao oni”

pocket palma u svom najdramatičnijem izdanju do sada. Pjesmu “ne mogu biti kao oni” prati spot kojeg redateljski samostalno potpisuju. Snažna poruka dodatno je naglašena vizualnim dojmom ovog krvavog spota. Najava je to njihovog novog, trećeg studijskog albuma, najodvažnija i najosobnija pjesma do sada.

 

Zorica Kondža – “Nemirno srce”

Svi oni koji rado posjećuju koncerte Zorice Kondže i vesele se novim glazbenim uradcima došli su na svoje, pa tako od sada mogu uživati u ”Nemirnom srcu” čije stihove je napisao Ante Majić, a uglazbio Ante Gudelj, dok se za izvrstan aranžman i produkciju pobrinuo Joško Banov.

Moglo bi Vas zanimati