27
svi
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Tony Cetinski, Elemental feat. Nix K, Jonathan i drugi

share

Ima nešto što će vas instantno spojiti s najzanimljivijim novim pjesmama ovog tjedna. Iz dana u dan, uzmite minutu i prepustite se najnovijim uracima naših autora. Nema nazad!

 

Tony Cetinski – “Ima nešto”

Tony Cetinski se ne libi izlaska iz komfor zone kad je u pitanju i sama glazba pa donosi pravo osvježenje novim singlom “Ima nešto”. Udružio je snage s poznatim autorom Nenom Ninčevićem s kojim je već surađivao i koji potpisuje ovoga puta tekst. Posebnu svježinu pjesmi dala je suradnja s Branimirom Mihaljevićem zaslužnim za glazbu, aranžman i produkciju, koja je Tonyja, kako sam naglašava, posebno obradovala.

 

Jonathan – “One minute”

Riječki bend Jonathan predstavlja novi singl “One Minute” koji će se naći na njihovom novom studijskom albumu. Treći singl koji najavljuje novi materijal nastavlja se na prethodne “Falling” i “Have It All”, a nova pjesma “One Minute” uskoro će dobiti i prateći video spot. Prema uobičajenoj praksi benda, kako sami kažu, pjesma je ekspresija skupljenih doživljaja razdoblja u kojem je nastajala. Osim po zvuku i generalnom osjećaju, pjesma se od ostalih razlikuje po tome što su se okolnosti, doživljaji i životi članova benda promijenili, pa samim time i priča o novim spoznajama. Kako poručuje Jonathan, pjesma je intimna ispovijest o nemirnom stanju duha, traženju ispravnog puta u kaotičnim okolnostima i potrebi za mirom i smislom.

 

Elemental feat. Nix K – “Iz dana u dan”

Ususret dosad najvećem samostalnom koncertu grupe Elemental, na stadionu Šalata 3. lipnja, Nix K iz Podočnjaka napravio je remix pjesme “Iz dana u dan“. Izvorno objavljena na njihovom trećem albumu Male stvari iz 2004. godine, pjesma “Iz dana u dan“ bila je Elementalov sedmi singl. Ispod umjetničkom imena Nix K nalazi se Nikola Klemić, glazbenik koji djeluje unutar Podočnjaka, glazbenog trija iz Kutine. Njegovi su radovi već ranije obišli svijet i oduševili publiku koja mu je donijela milijunske preglede, ali radom u Podočnjacima, usredotočen je na domaću scenu.

 

Zembo Latifa feat. Keni nije mrtav – “Nema nazad”

Dok njegov aktualni singl “Proljeće” dominira radijskim eterom i streaming servisima, Zembo Latifa predstavlja suradnju s bendom Keni nije mrtav, “Nema nazad“. Važnost najbližih ljudi i obitelji u malim i velikim životnim odlukama svakog čovjeka, značaj okruženja na svakog pojedinca u trenucima kada postane teško i kada je potrebno nastaviti dalje, motivi su pjesme. Tekst potpisuju Mateja Đokić, vokal benda, i Zembo Latifa (Aquarius Records), a na singlu se, kao specijalna gošća, pojavljuje i Lu Jakelić (Croatia Records).

 

Dina Rizvić – “Ne drži me u mraku”

Nagrađivana glazbenica i multiinstrumentalistica Dina Rizvić predstavlja svoj novi singl “Ne drži me u mraku” i najavljuje novi album na hrvatskom jeziku koji objedinjuje njen rad u proteklih nekoliko godina. Dina potpisuje glazbu, tekst, aranžmane, izvedbu, miks i produkciju. Kao i album, pjesmu “Ne drži me u mraku” potpisuje u potpunosti sama i time je još jednom pokazala svoj izniman glazbeni talent. Snimljen je i zanimljiv videospot u režiji Dinka Šimca koji je savršeno prenio Dininu poruku.

Moglo bi Vas zanimati