10
lip
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Josipa Lisac, Nela, Miriiam i drugi

share

Nova pjesma u izvedbi Josipe Lisac nakon čak tri godine, ljetni hit Nele i Miriiam, Sonja koja povezuje TBF i Djigibaoo te IANove lude emocije u ovotjednom pregledu najboljih novih singlova.

 

Josipa Lisac – “A gdje si ti”

“A gdje si ti” nova je pjesma neprikosnovene dive Josipe Lisac. Osim što je nagovijestila njen izlazak na društvenim mrežama, Josipa je oduševila činjenicom da je autorica glazbe. Pjesma je nastala u suradnji s Alkom Vuicom koja je za Josipu napisala neke od najljepših pjesama i pijanistom Zvjezdanom Ružićem. „Ovo nije prva pjesma koju sam napisala, prva je bila još u osamdesetima, a inspiraciju sam našla u svemu što me okružuje. Promatram oko sebe, razmišljam o svemu što me okružuje. Duhovno sam hrabra, usudim se, a imam i dobar tim na čelu sa Croatiom Records. Alka je napisala odličan tekst, a onda sam je ja oblikovala. Zvjezdan je s aranžmanom pomogao da zvuči baš onako kako sam zamislila“, navodi Josipa.

 

Nela – “Nebo gori”

Stigla je nova moćna ljetna himna, veliki favorit za jedan od hitova 2023. Nelin prepoznatljivi glas i aražmanski potpis Mihovila Šoštarića  kombinacija su koja će ove godine dominirati playlistama. Dijeleći emocije s publikom, Nela je prihvatila svoju ranjivost i pretvorila je u novu snagu, moćno utkanu u stihove najnovije pjesme, “Nebo gori”. Glazbu potpisuje Antonela Đinđić, na tekstu je radio već uigrani tim koji čine Antonela Đinđić, Ivana Belošević i Marsela Mrnjavac. Aranžman je djelo talentiranog producenta Mihovila Šoštarića Lockrooma, poznatog po moćnoj originalnoj produkciji. “Nebo gori” donosi nešto potpuno drukčije na domaću glazbenu scenu, predstavljajući uzbudljivu fuziju Nelinog vokala i amapiano beata. Ovo je prvi put da na hrvatskoj sceni imamo priliku čuti ovaj beat.

 

Miriiam – “Mom Knows Best”

Talentirana zagrebačka glazbenica Miriiam je nakon kraće diskografske pauze objavila novi singl “Mom Knows Best”. Riječ je o predivnom indie pop singlu koji bi se lako mogao naći na brojnim playlistama mnogih ovog ljeta. Singl prati i jednako kvalitetan spot koji potpisuje njen stalni suradnik Pavle Kocanjer.

 

Djigibaoo – “Sonja”

Sjećate se Sonje iz pjesme TBF-a? Mladi bend iz Splita napravio je svoju verziju priče, a kako zvuči “Sonja” u potpuno drugačijem, ljetnom ruhu provjerite u pjesmi benda Djigibaoo. “Sonju” su snimili u MC Pavarotti u Mostaru pod vodstvom producenta Saše Karabatka i tehničara Adina Sarića, koji igrom slučaja u pjesmi gostuje i repa kako samo on to zna. Djigibaoo su bend već dobro poznat na splitskoj sceni, a članovi benda su: Petar Stolnik (frontmen i gitara), Antonio Šabić (lead gitara), Ivan Malenica (bass gitara) i Tomislav Ćurić (bubnjevi). Prije nekoliko mjeseci objavili su singl “Paranoje” kojim su najavili novu eru svoga stvaralaštva, a “Sonja” je novo poglavlje njihova novog albuma.

 

IAN – “Lud”

Kako je najavio prilikom promocije zadnjeg singla, IAN predano radi na svojoj glazbi i jedva čeka podijeliti s publikom svoj album prvijenac. Korak do toga je i novi uradak jednostavnog naziva – “Lud”. IAN je lud za glazbom, predano piše i stvara, a singlovi se samo nižu jedan za drugim. Ovaj neustrašivi rock glazbenik, odlučio je otvoreno izraziti svoje emocije kroz svoj novi singl u kojem obrađuje temu prekida veze s osobom s kojom se osjećaš loše, ističući unutarnju borbu koju proživljavaš dok pokušavaš napustiti toksičan odnos.

Moglo bi Vas zanimati