12
stu
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Nika Turković, Miriiam, Ki Klop i drugi

share

Pet novih za ovaj tjedan. Ima smisla poslušati.

Nika Turković – “Ima smisla”

Nakon velikog uspjeha debitantskog albuma 11, Nika Turković predstavlja pjesmu “Ima smisla“, prvi singl s novog albuma u stvaranju. Nedavna objava albuma 11 na vinilu, koji je odmah zasjeo na #1 mjesto hrvatske top liste najprodavanijih, bila je ujedno i završni čin jednog od najboljih domaćih pop izdanja 2023. godine. Na mjestu gdje se 11 zaustavio autorski se nastavlja upravo “Ima smisla“. Tekst za “Ima smisla“ napisala je Nika. Glazba je autorski djelo nje i Ivana Pešuta koji potpisuje i aranžman, a pjesma je snimljena u Rijeci proteklih mjeseci. Spot je pak sniman u okolici Kutine, a režirao ga je Benjamin Strike čije su i montaža i fotografije. Luka Vidović također se bavio montažom, dok je za DOP i koloring spota na filmu bio zadužen Dario Radusin

Ivan Sever – “Tvoje misli”

Pjesma je nastala prije pola godine, a inspirirana je dokumentarcem o Abbey Road Studios i glazbenim izričajem sjajnog benda Coldplay. Singl “Tvoje misli” govori o velikoj ljubavi koja pokušava opstati unatoč brojnim problemima, a poruka je jasna – uvijek postoji šansa da se isprave stvari koje nas udaljavaju od voljenih osoba. Autori teksta i glazbe su Ivan Sever i Antonio Perina, a autor aranžmana i producent pjesme je Antonio Perina. Mastering pjesme dovršen je u SAD-u, u jednom od najmodernijih glazbenih studija.

Miiriam – “Feather”

Miriiam, jedna od najpoznatijih izdanaka nove kantautorske hrvatske scene objavila je novi singl “Feather”. Nakon prvog albuma “Call Me Up” te prekrasnog ljetnog indie singla “Mom Knows Best”, ovaj singl utabava put za novi album kojeg očekujemo u 2024. godini.

4 Hombres & Flowery feat. Gile – “Sloboda”

4 Hombres & Flowery, blues snage iz susjedstva i rock legenda Srđan Gojković Gile iz beogradskog sastava Električni orgazam otkrivaju iščekivanu kolaboraciju kojom pozivaju sve ljubitelje glazbe da prigrle svoju slobodu. Novi singl “Sloboda” zaista i zvuči kao snažna himna slobodi. Naime, glavna poruka koju odašilju kroz ovu kolaboraciju je da ne dopustimo drugima da nam vežu krila, da budemo slobodni i svoji te da se oslobodimo svih okova koji nas vežu.  Za glazbu pjesme “Sloboda” zaslužan je Darko Knežević, tekst je napisao Mersad Pivčić, dok su za aranžmane zaslužni Darko Knežević, Mersad Pivčić, Amel Brkić, Sabahudin Hajder, Majda Đonlagić i Srđan Gojković – Gile.

Ki Klop – “Duh u ormaru”

Mladi zagrebački duo Ki Klop predstavlja plesni singl ”Duh u ormaru” kojim ujedno najavljuje i svoj debitantski LP Otopljeni disko koji će biti objavljen za JeboTon label. Pjesma i album mješavina su alternativne klupske glazbe i disko energije ispunjeni zvukovima gitara, a spot donosi i novi vizualni identitet benda. Inspiraciju za pjesmu ”Duh u ormaru” Ki Klop je pronašao u filmu A Ghost Story, a Pavle Kocanjer (vjetroslavxprdinski) kreativni je mozak koji stoji iza mistične priče koju prati spot izvrsno nadopunjujući pjesmu. Spot je režirao i montirao talentirani Pavle, a kao asistent kamere pridružio mu se Ivor Pondelak. Glavni su junaci ove filmske priče Ki Klop, odnosno Jakov i Luka koji potpisuju i tekst i glazbu. Pjesmu je miksao Jakov Ramničer, a master je pjesme napravio iskusni producent Filip Motovunski (FM Mastering).

Moglo bi Vas zanimati