19
stu
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Let 3 feat. Marina Perazić, Parni valjak, Lorena i drugi

share

Ovo je pet najboljih novih pjesama koje morate poslušati

Nela – “Nepokoriva”

I dok je “Sto godina“ vozila na osjećaj tuge i razočaranosti, a sjajna “Nebo gori“ na predosjećaj, nova Nelina pjesma inspiraciju je povukla iz usamljenosti i neizvjesnosti. Danas predstavlja svoj svježi singl, vjerojatno najjači autorski rad dosad – pjesmu “Nepokoriva“. Ako se glavna tema “Nepokorive“ učini poznatom to je zato što je nastala na melodiji koju pjevaju prateći vokali u “Nebo gori“. Ideja je došla slučajno, ali i pokazuje podsvjesnu povezanost nove faze Nelinog autorstva. Kompletan drugi album, koji će biti realiziran u 2024. tematski će pokrivati sve stadije nesretne ljubavi, kao moderan emotivan dnevnik.

 

Parni valjak – “Sad kad znaš”

Parni valjak po treći put ove godine predstavlja novu pjesmu. Naslova “Sad kad znaš”, riječ je o njihovom novom singlu s pjevačem Igorom Drvenkarom, čime nastavljaju postepeno predstavljati autorski materijal koji će oblikovati i u novi studijski album. Nova pjesma “Sad kad znaš” objavljena je u izdanju Croatia Records, a njen prateći videospot ponovno nosi redateljski potpis zagrebačkog fotografa i redatelja Dinka Čvorića – Doringa, koji sa svojim kreativnim timom stoji i iza spotova za prva dva ovogodišnja singla Parnog Valjka.

 

Let 3 feat. Marina Perazić – “Riječke pičke”

S nedavno objavljenog albuma suradnji ŠČ, Let 3 objavljuju novi singl “Riječke pičke” feat. Marina Perazić. Uz eurovizijsku uspješnicu i najemitiraniji hrvatski singl u domaćem eteru u prvoj polovici 2023. godine, na izdanju se nalazi još 10 odabranih pjesama, od kojih su kao singlove već predstavili “Izgubljeni”, “Golub Vaso”, “Sam u vodi”, “Drama” i “Profesor Jakov”. “Riječke pičke”, kao i ostale suradnje sa ŠČ izdanja uskoro će se u prodaji naći i na vinilu.

 

Mudri – “Tragom”

“Tragom” je najavna odnosno naslovna pjesma novog albuma koji će krajem studenog ugledati svjetlo dana pod nazivom “U traženju”. Simbolika naziva albuma prenosi doslovno put na kojem se Mudri kroz godine glazbenog djelovanja tražio. Cijeli proces stvaranja albuma proveo je tražeći sebe, svoj zvuk, glas i stil, a vrhunska nova pjesma i album pokazuju da je sve to konačno i pronašao. Matej Mudrovčić je autor teksta i glazbe, a aranžman je radio Leo Anđelković koji je nedavno nagrađen Porinom za produkciju albuma Daleke obale. Inače dobri prijatelji, jedan za drugoga imaju samo riječi hvale, a nema sumnje da će posebne pohvale od struke i publike dobiti za aranžman koji je mnoge iznenadio i oduševio jer cijelo vrijeme raste i definitivno ne prati uobičajeni format. Leo je također otpjevao i sve back vokale na pjesmi.

 

Lorena – “Ženska snaga”

Talentirana glazbenica koja je publiku osvojila svojim moćnim glasom predstavila je novi singl “Ženska snaga” koji autorski potpisuju Ivan Huljić i Vjekoslava Huljić. Uvjerljiva i sigurna interpretacija i odlične pjesme obitelji Huljić od samog početka su glavni Lorenini aduti čak i kad bi znala napraviti mali odmak u pjesmama poput “Boli”, Tončija i Vjekoslave Huljić. Upravo je Lorenin glas oduševio i jednog od najpopularnijih svjetskih pjevača Erosa Ramazzottija ispred kojeg je nastupila u pulskoj Areni u kolovozu ove godine. Od silnog uzbuđenja i velike treme pred nastup, velikog glazbenika nije upoznala, ali su joj itekako značile njegove pohvale za njen nastup. Režiju, scenarij i montažu novog videospota “Ženska snaga” potpisuje Ivan Trpimir Lozić.

Moglo bi Vas zanimati