04
stu
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Krankšvester, Beara, Baby Babilon i drugi

share

Ovotjednih pet novih singlova donose i optimizam, i pesimizam, i realnost. Poslušajmo.

 

Krankšvester – “Rat će”

Skidaj gaće.

 

Beara – “Bezobrazno lijepa”

Glazbeni producent Denis Mujadžić Denyken, sljedeće godine obilježava 35 godina karijere, a obljetnicu će obilježiti autorskim albumom svog pop projekta Beara pod nazivom Eclectic, s kojega smo već imali prilike čuti pjesmu “Bolje sama”. Sada je pred nama drugi singl “Bezobrazno lijepa”. Susret Denykena i Vane Beare, mlade vokalne solistice, bio je, prema Denykenovim riječima, ključan za realizaciju ovoga projekta, a Vanino prezime, zvučno i kozmopolitsko, postalo je naziv cijelog projekta.

 

Marcela – “Nismo isti svijet”

Nakon najave putem društvenih mreža, reakcije fanova potvrdile su: Marcelin povratak dugo je priželjkivan i nova se pjesma nestrpljivo čekala. S ciljem da podijeli svoju priču kroz spoj snage, senzibiliteta, moćnog glasa i energične glazbe, Marcela se posljednjih nekoliko godina posvetila razvoju svojih vještina kao tekstopisac i izvođač. Kao rezultat toga, upoznaje nas s glazbom koju voli opisati kao – pop u kožnoj jakni! Kao i do sad, Marcela se ne srami dijeliti dirljive priče i razbijati unutarnja previranja koja bude borbeni duh. Dapače, uvijek samouvjerena u dijeljenju svojih emocija kroz glazbu u kojoj pronalazi snagu i otpuštanje, snažno vjeruje u moć pokazivanja ranjivosti, što uz svoj prirodno baršunasto hrapavi glas izvrsno prenosi kroz pjesme u kojima spaja snagu i osjećajnost.

 

Baby Babilon – “trideset.sedmi”

Baby Babilon (Mara Marasović, Klara Fiolić, Fran Colnago), jedno od najoriginalnijih i najodvažnijih imena domaće glazbene scene ponovno iznenađuje novim zvukom na singlu “trideseti.sedmi”! Singl stiže uoči njihovog premijernog live nastupa na LIFT festivalu koji će biti održan u petak 24. studenog u Tvornici kulture.

 

Jabadera – “Johnny”

Jabadera je studentski indie rock bend koji predstavlja svoj najnoviji singl “Johnny”. Poletna indie rock pjesma koja sočnim melodijama razotkriva suhu stvarnost mnogih pripadnika generacije Z – narušeno mentalno zdravlje. “Bio je OK, al onda puklo je..” prvi je stih pjesme. Johnny se nije snašao i što je najtragičnije odustao je od snalaženja. Jasno kaže što želi: “Trebam tajnu svemira”. I radi veliki korak koji razbija stari i stvara novi život. Ovo je ukupno treći Jabaderin singl s drugog nadolazećeg EP-ja, a sva Jabaderina izdanja objavljena su pod okriljem volonterske izdavačke kuće koju vode mladi za mlade – El Records čiji je cilj stvaranje platforme za povezivanje mladih glazbenika i kreativaca.

Moglo bi Vas zanimati