14
lip
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Nina Badrić, Grše, Detour i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

Nina Badrić – #onokad

Nina Badrić, jedna od najvećih pop zvijezda ovih prostora dala je svojim brojnim obožavateljima trostruki razlog za slavlje! Naime, Nina je objavila novi singl #onokad kojim najavljuje novi studijski album te spektakl u Areni Zagreb koji će biti održan 30. studenog ove godine.

Nina Badrić s uzbuđenjem je čekala objavu ove pjesme za koja je za nju osobno bila veliki izazov: ” #onokad je pjesma koja je nastala u jednom dahu barem tako kaže autor Ante Pecotić. Svidjela mi se na prvo slušanje jer je donjela opet jedan novi izazov za mene te me odmaknula od do sada poznatih melodija, a producent i aranžer Srđan Kurpjel dao joj je sjajno svjetsko ruho.

Mislim da uvijek treba ići korak dalje i eksperimentirati s novim zvukom. #onokad je za mene bila izazovna pjesma ne toliko vokalno koliko produkcijski jer mislim da je ona najbolji pokazatelj albuma “Onokad” koji nosi jednu širinu pjesama različitog stila i produkcije. Okupila sam sjajne producente i svatko od njih je dao svoj pečat: Srđan Kurpjel, Miro Buljan, Enes Tvrtkovic, Zvonimir Dusper, Mahir Sarihodžić, Filip Miletić su stvorili zajedno sa mnom jednu lijepu priču.”, o novom singlu je ispričala Nina.

 

Detour – “Kao ptica let”

“Kao ptica let”, ljetni hit singl Detoura munjevito je osvojio slušatelje te se već tjednima uspinje u samom vrhu službene radijske liste HrTop40, a  sada je stigao i razigrani spot kojim vas detourovci zovu na najbolji pool party.

Vesela ekipa iz Detoura spot je snimila na idiličnom imanju Grunt Gruda dedovine, a kako je vidljivo i iz samog video spota, cijeli dan snimanja proveden je u pravoj ljetnoj party atmosferi. Ljetni hit omiljenog zagrebačkog benda priča emotivnu ljubavnu priču i u klasičnom detourovskoj maniri donosi dozu pozitive i optimizma. Detour ovo ljeto očekuju i koncerti u Zagrebu, Prijedoru, Podgorici, Dubrovniku, Stari Gradu na Hvaru, Matuljima, Rapcu i brojnim drugim gradovima.

 

Lana Mandarić – “Za tebe nema mjesta”

Nakon nastupa na ovogodišnjoj Dori na kojoj se predstavila s pjesmom “More“, Lana Mandarić predstavlja svoj drugi singl “Za tebe nema mjesta“. Ponovno se radi o njenoj glazbenoj suradnji i koautorstvu sa Zoranom Šiljeg. Aranžman i produkciju potpisuje Nikola Batelić a video spot je režirala Lea Radolfi.

 

Grše – “Forza”

Jedan od trenutno najuspješnijih i najtraženijih glazbenika u Hrvatskoj već pri samoj objavi nove pjesme ponovno je zasjeo na prvo mjesto najslušanijih – za sada samo na YouTubeu gdje je trenutno prvi na trendingu, a podatke s ostalih streaming servisa saznat ćemo sljedeći tjedan na Billboardovoj top ljestvici najslušanijih u Hrvatskoj gdje već dulje vrijeme u potpunosti dominira. Gršina “Forza” osvaja na prvu, sa zaraznim refrenom i izvrsnom produkcijom, još jednom u režiji fantastičnih Lockrooma i El Maara, sigurno će postati veliki hit klubova, radijskih etera, streaming servisa i koncerata.

 

Mateo Pilat i Tonka – “Ovo će boljet”

“Ovo će boljet” je nova pjesma u kojoj se susreću dva izvanredna glazbena talenta – Mateo Pilat i Tonka. Riječ je o pjesmi koja donosi spoj snažnih vokala i sinergije, pritom stvarajući jedinstven i emotivan doživljaj za sve one koji ju slušaju.

Uz glazbu koja osvaja na prvo slušanje i videospot koji vizualno oduzima dah, “Ovo će boljet” istražuje teme boli i ljubavi, koje su univerzalne i duboko ljudske. Pjesma se ističe po svom sporijem ritmu i pop zvuku, dok istovremeno odiše umjetničkim pristupom kako u glazbi, tako i u videospotu. Crno-bijeli kadrovi koji dominiraju spotom stvaraju atmosferu introspektivnosti i melankolije, dok ostali kadrovi u crvenim tonovima kontrastno tome dodaju sloj strasti i intenziteta, naglašavajući samu emotivnu težinu koju singl nosi.

Mateo Pilat je postao poznat široj publici kroz natjecanje u popularnom showu “The Voice”, gdje je svojim izvrsnim vokalnim sposobnostima osvojio srca gledatelja. Njegov snažan i emotivan glas savršeno se uklapa u atmosferu ove pjesme, a s druge strane mikrofona je Antonia Matković Šerić – poznata pod umjetničkim imenom Tonka. Članica je grupe Pavel, te se naročito ističe tim da svojim glasom unosi poseban pečat u svaku izvedbu, pa tako i “Ovo će boljet” nije izuzetkom.

Moglo bi Vas zanimati