11
velj
2024
Izvještaj

Mamma mia!

Grše: Fantazija u Domu sportova

Grše u Domu sportova

Grše u Domu sportova /Julijan Labrović

share

Nekoliko dana nakon što je primio priznanje za najuspješnijeg izvođača na streaming servisima, Cesaricu digitalni bestseller, Grše je održao veliki koncert u zagrebačkom Domu sportova

Grše u Domu sportova

Grše u Domu sportova/Julijan Labrović

Zagrijavanje za glavnu zvijezdu tijekom kišne večeri publici je pripredio DJ Gotz s brojim hitovima izvođača domaće i inozemne hip hop scene na koju su svi fenomenalno reagirali.

Grše je svoj koncert karijere otvorio pjesmom “Highlife”, zbog koje je ekipa vrlo brzo eksplodirala, zbog čega im se zahvalio na dolasku i zaželio dobar provod. Kao što je i sam rekao, prije nekoliko je godina nastupao u Zagrebu pred samo sedamdesetak ljudi, a sada je pred njim bio Dom sportova. Vjerujem, to djeluje kao nezamisliv osjećaj i zato mu kapa do poda.

Grše u Domu sportova

Grše i Miach u Domu sportova/Julijan Labrović

Cijeli dojam upotpunila je odlično osmišljena scenografija s pozornicom smještenom u samom centru podija te light showom koji je jednostavno mamio poglede dodatno naglašenim priotehničkim efektima koji su posebno naglasili razmjere spektakla. Ubrzo je uslijedilo i prvo gostovanje večeri – Miach je s Gršom izvela nedavno objavljen singl “Fantazija” koji je trenutno na samom vrhu YouTube trendinga.

Počastio nas je Grše i acapella izvedbom pjesme Novih Fosila, stoga je cijela dvorana zapjevala “Za dobra stara vremena”. U tom trenu je na pozornicu izašla 30zona koja je zajedno Gršom pokazala što je prava tvrda trapčuga.

Grše u Domu sportova

Grše i Bore Balboa u Domu sportova/Julijan Labrović

“Ne može nam niko ništa”, orilo se dvoranom kao dobro poznat uvod u pjesmu “Mamići”, nastalu u suradnji s Vojkom, koja je svojevremeno napravila ogroman boom među publikom, ali i u mainstream medijima kada je “zasmetala” i samoj braći Mamić.

Nisam siguran je li ova publika jednako društveno-politički angažirana kao Grše i Vojko u ovoj te još nekim njihovim pjesmama, no ono što je sigurno jest da su se svi jako, jako dobro zabavljali.

Hajpao je ekipu kroz svaku izvedenu pjesmu, a svi su ga vjerno pratili u stopu. Vrhunac večeri definitivno je bila izvedba pjesme “Badr Hari” koja je definirala i lansirala njegov glazbeni put – cijela dvorana je skandirala sad već kultni intro u pjesmu, a tijekom ostatka pjesme bilo je teško pronaći čovjeka koji nije znao baš svaki stih.

Grše u Domu sportova

Grše u Domu sportova/Julijan Labrović

Uslijedilo je gostovanje splitske grupe TTM koji su izveli svoj hit “MDMA”. Skakanje u ritmu i pjevanje na refrenu vrlo zarazne fraze bacile su sve u delirij.

Kada se Grše vratio na pozornicu, izveo je svoj najveći hit (do sada), pjesmu “Mamma Mia”, čiju su izvedbu popratili zanimljivi scenski efekti. Mimi Mercedez izvela je s Gršom aktualni singl “Tokyo Drift” dok je uz Boru Balbou publika dobila dobru izvedbu “Bure i nevere”. Hiljson Mandela bio je također gost ovog koncerta koji je s Gršom izveo “Neće k****c” te svoju dobro poznatu “Cura s kvarta”.

Grše u Domu sportova

Grše u Domu sportova/Julijan Labrović

No, bilo je jasno da je Grše te večeri bio “tata-mata” što se tiče izvedbe uživo, u samom centru pažnje i potpunom kontrolom situacije. Još jednom je pokazao visoku razinu kvalitete i pjesama i performansa, nekoliko razina iznad svih gostiju te večeri. Izvedbom poznate “SIP” bilo je jasno da se koncert bliži kraju, no potrebno je posebno izdvojiti pjesmu “Suza”, definitivno najemotivniju pjesmu večeri koja nikog nije ostavila ravnodušnim. Izvedba ove pjesme zasigurno za njega ima posebno značenje, prije svega zbog iskrenosti tematike, a onda i zbog same reakcije publike.

Nakon dvosatne izvedbe Grše se zahvalio i pozdravio sve okupljene, odradivši još jedan kratak set u sklopu kojeg je ponovio nekoliko hitova. Svakako odlična noć za sve koji vole trap glazbu, uz velike čestitke Grši na odlično pripremljenom koncertu na koji je sigurno ponosan do neba.

Moglo bi Vas zanimati