08
ožu
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Oliver Dragojević, Nika i Nela, Jonathan i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

 

Nela, Nika Turković – “Mogu i sama”

Nela i Nika Turković predstavljaju prvu zajedničku pjesmu “Mogu i sama”, koja uz prateći videospot prigodno dolazi upravo danas, na Dan žena. Suradnja dviju sjajnih kantautorica moćna je girl power himna koja u sjećanje priziva kultni duet Nine Badrić i Emilije Kokić ili snažne singlove grupa Divas i Mayales. Ujedno, „Mogu i sama“, prva je pjesma u kojoj Nela i Nika zajedno potpisuju tekst i glazbu. Snimanje pjesme potpisuje Mihovil Šoštarić Lockroom, a spot Benjamin Strike i Dario Radusin. Video je sniman u baroknom dvorcu Sv. Križ Začretje, čija je vlasnica Mirna Mršić Flogel, jedna od naših najcitiranijih znanstvenica, a lokacija je savršena za estetiku koju su Nela i Nika zamislile. Singl „Mogu i sama“ zajedničko je izdanje Aquarius i Croatia Recordsa.

 

Lika Kolorado – “Majka djevojčica”

Nakon hvaljenih izdanja Smiješ zaurlat i Kontura, domaći bend Lika Kolorado publici predstavlja novi singl koji će se naći na njihovom novom albumu. Radi se o pjesmi “Majka djevojčica” u izdanju Classic Recordsa iza koje se krije zanimljiva tematika. Ovo je inače njihov treći spot nastao u suradnji s ljudima koji ih podržavaju i slušaju, bez čije podrške benda ne bi ni bilo. Bend je pjesmu snimao u studiju Leonarda Klaića, koji potpisuje miks i produkciju singla. Mateja Majerle otpjevala je dodatne vokale, a klavir je odsvirao Mateo Martinović. Režiju spota potpisuje pjevač Like Kolorado, Filip Riđički. Lika Kolorado su: Pavle Gulić, Branimir Kuruc, Filip Riđički i Vanja Senčar.

 

Mihael Kvorka i Alan Dović – “Vrati se”

Poznati umjetnik Mihael Kvorka i Alan Dović ponovno udružuju snage kako bi vam predstavili svoj najnoviji glazbeni pothvat – funky singl “Vrati se”. Nakon uspjeha prethodne suradnje u pjesmi “Vjerujem u laž”, ovaj dinamični duo nastavlja osvajati publiku svojim jedinstvenim spojem funka, popa i soula. Zanimljivo je da je ta pjesma bila rezervna opcija za ovogodišnju Doru, a sad je vrijeme i da ugleda svjetlo dana.

Alan Dović, autor teksta, aranžmana i produkcije, besprijekorno surađuje s Mihaelom u stvaranju glazbenog iskustva koje je i poznato i svježe. “Vrati se” zadržava minimalistički pristup harmoniji koju je pronašao u svom prethodniku, čineći ga prirodnim nastavkom za fanove koji su bili očarani “Vjerujem u laž”.

 

Jonathan – “Darling”

Riječki Jonathan objavili su novi singl “Darling” uz prateći videospot, a pjesma je to koja će se naći na nadolazećem albumu Everyone else is ok koji će biti objavljen krajem ožujka. Snimanje i produkciju novog singla Jonathan su povjerili suradniku Mateju Zecu. Videospot je režirao Luka Sepčić, dok njegovu produkciju potpisuju Ana Badurina, Bruna Gjulaj i Sestrice. “Darling” je još jedan singl s nadolazećeg studijskog albuma, a ranije su s njega objavljeni “Falling”, “Have It All” i “One Minute”. Dugoočekivani album “Everyone else is ok” bit će prvi nakon čak šest godina i dvostrukog izdanja  “To Love / To Hold” iz 2018., hvaljenog od strane glazbene kritike i publike. U međuvremenu je Jonathan bio izuzetno koncertno aktivan bend, s osvojenom “Rock&Off” nagradom za najboljeg koncertnog izvođača i rasprodanim vinilnim reizdanjima starih albuma.

 

Oliver Dragojević – “Ne mogu ti reći”

Nova pjesma nezaboravnog Olivera Dragojevića “Ne mogu ti reći” u u samo tri dana pregledan je gotovo pola miliuna puta te se nalazi u samom vrhu YouTube trendinga. “Ne mogu ti reći” dirnula je i obradovala OIiverove brojne obožavatelje koji već danima ostavljaju dirljive poruke na duštvenim mrežama. Teško je vjerovati da je prošlo pet godina od kada nas je napustio jedan i jedini, najveći Oliver Dragojević. Teško je vjerovati jer uspomena na njega živi u njegovoj glazbi, njegovom liku i djelu koji nikada neće biti zaboravljen. Upravo zato njegova obitelj odlučila je dati nam priliku da ga se sjetimo, još jednom osjetimo, kroz ono što mu je bilo najvažnije – kroz njegovu glazbu.

Gotovo dvije godine preslušavali su se materijali koje je Oliver, poznati radoholičar, vrijedno snimao do svog posljednjeg dana. Utrošeni su sati pomnog biranja, prisjećanja na sve njegove komentare i upute, kako bi se sve pjesme napravile sa sigurnošću u njegovo odobravanje.

I nastao je album s novim pjesmama Olivera – Dolaziš.

Moglo bi Vas zanimati