17
ožu
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Ida Prester, Pravila igre, Pipsi i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

ZERC – “Slađi nego jučer“

ZERC je najsvježije ime na glazbenoj sceni, a upravo je s Raikijem objavio novi singl i spot “Slađi nego jučer”, kojim najavljuju album prvijenac.

Jan Falak, pod umjetničkim imenom ZERC okupio je peteročlani bend i pripremio jedanaest modernih, melodičnih pjesama koje će svjetlo dana ugledati u svibnju ove godine. Album žanrovski klizi izvan uobičajenih vokalnih rock voda, kombinirajući fluidnost modernog trap/hip-hopa, s udarom punk-rocka pod snažnim utjecajem kalifornijske scene.

“Slađi nego jučer” – kolači i trap punk-rock melankolične melodije vokala i instrumentala precizno su ukomponirane kako bi igrale na rubu tužnog i sretnog te ozbiljnog i neozbiljnog. Ovu pjesma, koja se zvučno udaljava od uobičajenog melodičnog panka, ZERC lansira kao posljednji singl prije izlaska albuma – brzi izlet iz “tvrdog” zvuka kako bi pokazao svoju drugu stranu stvaralaštva.

 

Pravila igre – “Umrijet za ljubav“

Bend koji osvaja srca svojim iskrenim tekstovima i zaraznim melodijama, predstavlja svoj najnoviji glazbeni dragulj – pjesmu naziva “Umrijet za ljubav”. Svaki takt vodi slušatelje kroz intimne trenutke vjenčanja članova Pravila igre, pretvarajući ih u svjedoke njihove sreće.  U fokusu videospota su vjenčanja sva četiri člana benda – pjevača Ivana Penezića i Tine Hocenski, bubnjara grupe Gorana Beloševića i Ecije Ivušić, klavijaturista Marka Beloševića i Marine Drašković te basista Dinka i Helene Hajtić.

Spot za ovu pjesmu, koji je montirao Dario Lepoglavac, ističe ljepotu mladenačke ljubavi kroz svaki kadar. On je prozor u intimne trenutke vjenčanja članova Pravila igre, a malo je za reći da se svaki trenutak ispunjava neizrecivom srećom dok si mladenci izgovaraju sudbonosno ‘da’.

 

Rezerve – “Chayenne”

Ponovno se zakuhalo na jugu, a opet miriše na Rezerve. Ovaj put predstavljaju spot za pjesmu “Chayenne” gdje je glavni ženski lik stvoren umjetnom inteligencijom. Riječ je o četvrtom singlu s nadolazećeg albuma, a s obzirom na šarenilo ritmova, stilova i melodija koje smo imali prilike ranije čuti u novim pjesmama: “Sve u sol”, “Podstanar” i “Ne voliš dečke” – s pravom očekujemo zanimljivu i veliku ploču.

A Rezerve i dalje po svom – tekst i glazbu potpisuju svi, a video spot i ovaj put, već spomenuti, pridruženi član grupe, splitski redatelj i snimatelj Milan Latković. Svojim redateljskim umijećem nas je i ovaj put, malim coming of age filmom poveo kroz svoje viđenje ove nemoguće ljubavi.

 

PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS – “SSND“

Pjesma “SSND“ treći je singl grupe PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS skinut s albuma Vesna. Bend je predstavio i pripadajući videospot u režiji Radislava Jovanova Gonza. Četiri role u spotu glume Ksenija Marinković, Pjer Meničanin, Korana Marinković i Tin Rožman. Snimio ga je Toni Renaud, a montaža i postprodukcija je bila u rukama Anite Jovanov. U spotu su, uz dozvolu, korišteni kadrovi hit igre preživljavanja “Scum” zagrebačkog studija za razvoj igara Gamepires.

 

Ida Prester – “Malo vremena“

Ida Prester objavila je svoj dugoiščekivani prvi samostalni album Sad, a prati ga i poseban spot za novi singl ”Malo vremena”. Ida s bendom Lollobrigida, zagrebačkom publikom te brojnim gostima iznenađenja u Tvornici kulture u petak, 22. ožujka 2024. godine priprema trostruki slavljenički tulum povodom 20 godina karijere, promocije prvog solo albuma i svog 45. rođendana!

Zajedno s albumom objavljen je i spot za novu pjesmu ”Malo vremena” za koju su glazbu i aranžman radili Ida Prester i Matej Končan, a tekst je napisala Ida: “Pjesmu ”Malo vremena” napisali smo moj slovenski klavijaturist Kleemar i ja prije 12 godina. Zanimljivo je kako su motivi koji se spominju u pjesmi i danas aktualni: potresi Japana, vulkani Sjevera, a „malo vremena za nas“ – itekako prigodna poruka u ovom trenutku razvoja čovječanstva. Ovog smo proljeća pjesmu dotjerali i obogatili spotom čiju režiju potpisuje mlada autorica Emilija Stanišić. Emiliji je ovo ispitni rad na Fakultetu dramske umetnosti u Beogradu. Uvijek treba podržati mlade talente, nadamo se da će joj ”Malo vremena” donijeti sreću”, poručila je zadovoljno Ida.

Moglo bi Vas zanimati