22
sij
2024
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Alka & Zokk, Manntra, Marko Kutlić i ostali

share

Ovo je pet najboljih novih pjesama koje morate poslušati

Marko Kutlić – “Nestajem”

Nakon energičnog singla “Bez tebe” koji govori o ludom osjećaju ljubavi, Marko Kutlić ovog puta predstavlja nešto drugačije – introspektivnu i osjećajnu pjesmu “Nestajem” kojom slušatelje uvodi u svoj svijet. „Zatvaram ovom pjesmom priču albuma Poleti ptico. To je jedna ozbiljna pjesma od krajnje neozbiljnog lika. Beskrajno sam zahvalan na svim ljudima s kojima imam priliku stvarati, posebno na mojim dragim prijateljima, koautoru Aleksandru Čubrilu Saši, glavnom producentu albuma Antoniu Davidu Perini te Filipu i Slađani Gržinčić koji su zaslužni za video izdanja zadnjih nekoliko singlova. Neka pjesma i video pričaju za sebe. Vjerujem da će se mnogi pronaći u ovoj”, rekao je Marko.

 

Alka & Zokk – “Vodi me odavde”

Legenda domaće glazbene scene, pjevačica i autorica brojnih velikih hitova, Alka Vuica, udružila je snage s poznatim gitaristom, pjevačem, autorom, producentom i velikim prijateljem, Zoranom Šerbedžijom. Alka & ZoKk sada predstavljaju singl “Vodi me odavde” koji ujedno najavljuje i njihov zajednički glam rock album, a koji će svjetlo dana ugledati sljedećeg mjeseca. Režiju i art direkciju videospota za “Vodi me odavde” potpisuje Šime Eškinja, dok iza snimanjaj i montaže stoji Željko Jurešić, a lokacija snimanja je kultni caffe bar Alcatraz. Iza cijelog projekta autorski stoje upravo Alka i Zoran, koji je za cijeli album odsvirao gitare, kao i dobar dio bas gitara i pratećih vokala. Produkcija Arijana Vuice, Srđana Sekulovića Skansija i Zorana Šerbedžije, ovaj album gurnula je u svjetski standard, a Alkin vokal u rokerskim aranžmanima zvuči moćnije no ikada.

 

Manntra – “Et in peccatum”

“Et In Peccatum “ prvi je singl s Manntrinog nadolazećeg live izdanja Live in Leipzig koji će bend predstaviti 15. ožujka kao novu krunu nezaustavljive turneje. Koncert nabijen eksplozivnom Manntrinom energijom, elementima istarskoga folklora i tradicije u braku s metalom tjednima je ranije bio rasprodan, a koncertni video i album snimljeni su krajem rujna prošle godine. Bend je tada bio na međunarodnoj festivalskoj turneji s najnovijim albumom “War Of The Heathens”. Bend je za prvi singl s live albuma odabrao “Et In Peccatum“ – intenzivnu i moćnu pjesmu koja sažima vatrenu strast benda besprijekorno spajajući folk metal vibracije s očaravajućim latino refrenom.

 

TransAcoustic  – “Sve što znaš o meni”

TransAcoustic donosi žensku perspektivu još jednog hita. Nakon obrade “Kad sam nasamo s njim” koju je pohvalio i sam Gibonni, TransAcoustic pjesmom “Sve što znaš o meni” donosi svoje čitanje stihova Arsena Dedića Iva Ivković Ivanišević i Joško Tomić, dvojac koji čini TransAcoustic nastavio je novim singlom “Sve što znaš o meni” graditi čvrste potporne stupove svoje glazbene priče i, kako Iva kaže, davati priznanje “onima koji su prije nas stvarali glazbeni svijet u kojem nam je danas zaista lijepo”. Pjesma je snimljena u tonskom studiju Sunday Studios u Svetoj Nedelji pod producentskom palicom Vedrana Baotića. Kao i na prve dvije pjesme, TransAcousticu su se pridružili vrhunski glazbenici: basist Mario Rašić, klavijaturist Danko Krznarić i bubnjar Mirsad Dalipi.

 

Kojoti – “Nismo djeca”

Kojoti predstavljaju novu poletnu rock himnu “Nismo djeca” uz upadljiv video spot koji plijeni pažnju. Temperamentna i iskrena nova pjesma već je prirasla srcu čitavom bendu jer su je svirali na svim koncertima od kada je snimljena, a kako ističe autor i gitarist Davor Viduka, ne čudi da je odmah prošla test publike s obzirom da su je više puta ponavljali na bisu na nagovor fanova. „Najbitnije je da već sada znamo da se publici sviđa, što je provjereno na terenu po cijeloj Hrvatskoj, a i šire. Ritam odlično vozi, a i provjereno je dobra za vožnju.” ističe autor i gitarist benda, Davor Viduka te naglašava kako se čitavom bendu pjesma u potpunosti uvukla pod kožu. “Nismo Djeca” odmah tjera na gibanje te je brža i plesnija pjesma od posljednjeg laganijeg singla “Danima” koji se odlično uhvatio na radijskim postajama. Publika će je također moći čuti uživo na velikom koncertu Kojota 10. veljače u Tvornici kulture, uz vrhunske nove pjesme i brojne uspješnice benda, jer i sama već sada ravnopravno stoji uz njihove najveće hitove.

Moglo bi Vas zanimati