29
ožu
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Silente, Sanja, Marinko i Zec, Petar Dragojević i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

Mandrili – “Ostajem”

Nakon što su u glazbena bespuća uplovili svojim “Brodom”, pjesmom “Ostajem” Mandrili u eter donose prepoznatljiv, nenadmašan riječki zvuk.

Veliki fan glazbe i nekadašnji pjevač Laufera, danas vrhunski glumac Alen Liverić, nije skrivao svoje oduševljenje njihovom novom pjesmom. Na pitanje kako mu se sviđa ova glazbena kreacija, Liverić je izjavio: “Pjesma ulazi u krvotok i prezentira ono najbolje iz Rijeke. Brko je fenomenalan i pjeva odlično, a bend u spotu izgleda kao milijun dolara. I recite mu da ne brije te brkove!”

Kristijan Ćoza (vokal), Tomislav Radinović (gitara), Alen Tibljaš (bubnjevi) i Robert Jovanović (bas), inače i autori pjesme, dodaju kako “Ostajem” dotiče temu ljubavi na širokom spektru – od iskrivljene među odraslima pa do one najiskrenije, između roditelja i djeteta. Ćoza, poznat i kao Brko, prisjetio se svojih početaka te u jednom djelu pjesme demonstrira svoje rap vještine dok uigrani svirački trio dinamikom dovodi pjesmu do crescenda.

 

Radio aktiv – “Ne brini”

Radio Aktiv ne staje – nakon dosad najbolje prihvaćenog studijskog albuma Zbiljske vježbe od kojeg su se nedavno oprostili „virtualnom izložbom“ likovnih djela Roberta Torrea (spotom “Ima li života prije smrti“), najavljuju četvrti studijski album novim singlom “Ne brini“. Prava ljubav traje vječno, baš kao i glazba, a ova pjesma najbolje opisuje ove dvije strasti kroz temu o prolaznosti i starenju. „I zato ne brini – još dugo ćemo plesati, i zato ne brini – muzika će svirati“, kaže refren pjesme koja je u neku ruku i ljubavno pismo. Autor i frontmen benda Radio Aktiv, Branimir Čubrilo Brane, kaže da je u pitanju „intimna posveta napisana iz šaljive perspektive – u nastojanju da se izbjegne patetika, a zadrži suština i dubina poruke.“ Pjesmu je producirao, miksao i masterirao sjajni Mark Mrakovčić, koji je zaslužan za najveći dio snimljenog materijala grupe od samih početaka.

 

Petar Dragojević – “Ratnik bez sna”

Nakon uspješnica “Vatra i voda”, “Ljubav” i “Spavam sam” koje osvajaju na prvo slušanje, Petar Dragojević i njegov prokušani autorski tim predstavili su novu glazbenu priču – “Ratnik bez sna”

Alen Nižetić, autor stihova i glazbe Petrove nove pjesme, otkrio je: “Petra sada već dosta dobro poznajem. Znam da je u sretnom braku, da ima mnogo djece. Palo mi je jedan dan na pamet da je svaki otac koji ima svoju obitelj i djecu, koji se bori za osnovne vrijednosti – ratnik u životu. Zašto je taj ratnik bez sna? Jednom mi je Petar rekao da nije spavao cijelu noć kako su mu djeca bila bolesna. Tako mi je sinula ta ideja za ratnika bez sna koji se bori za svoju djecu i obitelji. Tako je ovo zapravo obiteljsko-ljubavna priča. Oko tog ratnika bez sna je nastao ostatak teksta koji govori da ništa u životu nije lako, kao ni održavanje ljubavi i tog zajedničkog života.”

 

Silente – “Sve da ima neki način”

Dubrovački bend Silente objavio je novi singl “Sve da ima neki način”, još jednu pjesmu koja najavljuje nadolazeći novi album.

Glazbu za novi singl potpisuje Tibor Karamehmedović, tekst Sanin Karamehmedović, dok je za audio produkciju zaslužan Nikša Bratoš. Pjesma “Sve da ima neki način” je drugi singl s nadolazećeg albuma, nakon prošlogodišnje “Sve što treba znat o ženi”.

Novi singl prati i video spot, za čiju je produkciju zaslužan Filip Gržinčić. Spot je sniman na više lokacija, i to u Rijeci, u Roswell parku u Fužinama i u studiju u Zagrebu, a sve su vodili Gržinčić Creative Visuals.

 

Sanja, Marinko i Zec – “Za dobra stara vremena” (live)

Pripreme za veliko slavlje 55 godina grupe Novi fosili u zagrebačkoj Areni 9. studenog ove godine u punom su zamahu, a uoči tog spektakla Sanja, Marinko i Zec časte svoju dragu publiku live verzijom bezvremenskog hita “Za dobra stara vremena”!

Izvedba je snimljena na također, po mnogo toga posebnom koncertu –  Sanja, Marinko i Zec – Priča o 50 godina grupe Novi Fosili koji je održan 2019. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Sanja, Marinko i Zec  tada su održali čak dva sjajna rasprodana koncerta, a kao uspomena ostaju snimke u kojima će uživati svi ljubitelji glazbe Novih fosila.

Glazba Novih fosila već 55 godina širi ‘dobre vibracije’ te su njihove pjesme poput  “Da te ne volim”, “Reci mi tiho”, “Saša”, “Šuti moj dječače plavi”, “Sanja”, “Košulja plava” i brojne druge postale hitovi za sva vremena. Danas, 55 godina nakon pokretanja benda Sanja, Marinko i Zec žele generacijama koje dolaze prenijeti svoju ostavštinu, pa pozivaju sve da im se pridruže u zarebačkoj Areni  na slavlju glazbe, ljubavi, prijateljstva i uspomena.

Moglo bi Vas zanimati