23
lip
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Vojko V, Kensington Lima, Amir Kazić Leo i drugi

share

Ljeto je u gradu, a vrućine se bolje podnose uz pregršt dobre glazbe. Zato ovih pet pjesama nikako nemojte preskočiti.

Leteći odred – “Peta strana svijeta”

“Peta strana svijeta”  novi je ljubavni singl Letećeg odreda, benda koji obogaćuje hrvatsku glazbenu scenu već trideset godina. Glazbu potpisuje Denis Dumančić, a na tekstu je surađivao s poznatim hitmejkerom Fayom. Aranžman su napravili Denis Dumančić i Vedran Baotić.  Dumančićeve pjesme odražavaju njegova razmišljanja i stav, a kad je riječ o najdražoj i vječnoj temi – ljubavi, inspiracije nikad ne nedostaje. Pjesmu prati razigrani videospot u produkciji Vedrana Baotića. Režiser videa je Tomislav Pović. Dinamični i veseli kadravi sjajno su nadopunili stihove ove ljubavne pjesme.

 

Toni.Drama – “Bolje da ne znam”

Peti singl mladog i jedinstvenog benda Toni.Drama njihov je najosobniji uradak do sada, a tematizira suočavanje s  kompliciranim životnim situacijama s kojima se ponekad tijekom života susrećemo. “Bolje da ne znam” je pjesma o životnim situacijama, događajima i činjenicama koje čovjek svjesno ili ne svjesno gura pod tepih zbog toga što nema kapaciteta da ih prihvati i da u njima pronađe svrhu. Bend Toni.Drama u svojem dosadašnjem radu svoje slušatelje navikao je i na upečatljive video spotove koji vizualno dopunjuju njihovu glazbu, a takav je i spot za novi singl za koji kažu da je bio najizazovniji do sada.

 

Amir Kazić Leo – “Pola čovjeka”

Emocija u vokalu Amira Kazića Lea i nakon svih godina uvijek iznova očarava. Balade su njegova specijalnost, pa se tako na ovogodišnjem CMC festivalu predstavio s moćnom i modernom pjesmom, “Pola čovjeka”.  Autor glazbe je Amir Kazić Leo, a tekst je napisala Alka Vuica. Aranžman je djelo glazbenih znalaca Amira Karalića i Branimira Mihaljevića. Violine je odsvirao vrlo talentirani Matej Mihaljević, a klavir i klavijature Sead Smailagić.  Spot je režirala Leova dobra prijateljica Katja Restović, a za kadrove i postprodukciju zaslužan je Josip Pino Ružić, “Rose art” produkcija.

 

Vojko V – “Mamacita”

U nešto više od tri mjeseca od objave DVOJKA, upravo se “Mamacita” pokazala kao najveći hit s novog albuma. Odradila je đir po klubovima i festivalima te rasplesala publiku po cijelog regiji, već devet tjedana drži poziciju na Billboard Croatia Songs 25 chartu, prikupila je preko 1.6 milijuna slušanja samo na YouTubeu, a na Spotifyju i Deezeru je zasjela na prvo mjesto slušanosti Vojkovog profila.  Upravo zato je jedini logičan potez bio prepustiti pjesmu u ruke Rinu Barbiru, da još jednom briljira u pretvaranju Vojkovog hita u vizualno remek-djelo. Osim uhodane suradnje s Barbirom koja nikad ne razočara, ovo je prva Vojkova autorska suradnja, te glazbu za “Mamacitu” uz njega potpisuje i mladi producent Mihovil Šoštarić, poznat kao Lockroom, koji je također zaslužan za mix i master pjesme.

 

Kensington Lima – “Knebworth”

Povratkom na koncertne pozornice, bend Kensington Lima predstavlja novu pjesmu, “Knebworth”. Uz autora, Josipa Radića, u njenom su nastanku sudjelovali Lovorka Sršen te producent Hrvoje Prskalo u čijem je studiju pjesma snimljena. Videospot je djelo Filipa Kovačevića/Pikutik i Anite Nadj, a dolazi tri mjeseca nakon singla “Sleep tight” s kojim su Kensington Lima započeli rad na trećem albumu.

Moglo bi Vas zanimati